fbpx

Escriu aquí

Actualitat

L’Ajuntament frena les seves propostes al metro i medita altres vies

Compartir

 vaga de metro

A dia d’avui i després de ben bé quatre mesos de vaga, encara no s’ha arribat a cap acord entre l’Ajuntament, el sindicat i la TMB per posar punt i final a la vaga de metro, que encara segueix en stand by sense detectar noves millores per a una possible solució al conflicte. Els sindicats acusen a l’Ajuntament de tenir “incapacitat per mantenir viu el diàleg”, en canvi per altra banda la regidora de Mobilitat no concreta un full de ruta però no descarta l’arbitratge forçós.

Després d’un seguit de propostes no s’arriba a cap acord

La regidora de Mobilitat i presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), va declarar ahir que que l’empresa pública no farà més propostes al comitè, un cop havent tingut una excessiva insistència davant de l’Ajuntament, i per aquesta raó com va dir Mercedes Vidal, no descarten sol·licitar un arbitratge forçós a la Generalitat. i que finalment hagi d’actuar d’ofici l’organisme principal del govern català i mirar de trobar una solució.

Davant d’algunes amenaces o suposicions, la regidora va deixar clar que en cap cas els treballadors de TMB que facin vaga, seran afectats, sancionats o es prendran qualsevol tipus de mesures sobre ells. D’aquesta manera reafirma la seva postura clara, defensant els drets de vaga que tenen els treballadors, i que l’única raó d’aquesta raó dels serveis, és per defensar els seus drets com a treballadors i tenir unes condicions mínimes i sobretot dignes.

Per la part dels sindicats, han estat acusats de potser tenir una actitud un pèl agressiva o extrema, i la pròpia Mercedes Vidal va admetre que potser aquesta postura dels sindicats podia tenir relació amb el fet que el partit que que estigui a les taules de l’Ajuntament sigui Barcelona en Comú. No és cap sorpresa tampoc, ja que BC és un dels partits d’esquerra que més defensen elñs drets dels treballadors, i són partidaris de defensar fins al punt que faci falta -dins de les mesures possibles- per tal d’aconseguir els objectius que hagin de ser els més òptims, sempre tenint en compte els drets laborals dels treballadors.

Així doncs, s’ha determinat que els sindicats s’hagin de citar avui divendres amb el Departament de Treball de l’Ajuntament de Barcelona, on els primers els hi explicaran quines són les raons per les quals els han portat a rebutjar l’arbitratge voluntari. Per tant, ara per ara, la mediació queda anul·lada.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.