fbpx

Escriu aquí

Actualitat

L’Ajuntament cedeix la propietat del Palau de Pedralbes a la Generalitat

Compartir

Palau de Pedralbes

La cessió gratuïta del Palau de Pedralbes a la Generalitat l’ha acordat el Ple de l’Ajuntament del 2004, el que en aquell moment era alcalde Joan Clos i l’expresident Pasqual Maragall, per al finançament del Museu del Disseny que està ubicat a la plaça de les Glòries. La Generalitat es va comprometre a aportar dues terceres parts, és a dir 58,6 milions d’euros, del cost total de l’equipament que són 88 milions d’euros. A canvi, l’Ajuntament cedia la propietat del Palau de Pedralbes i els seus bonics jardins. Aquest espai funciona com a centre de relacions institucionals de la Generalitat.

La cessió anteriorment citada, ha rebut suport de BComú, el PDeCat, ERC, el PSC, la CUP i els dos regidors no adscrits, mentre que Cs s’ha abstingut i el PP hi ha votat en contra. Gerard Pisarello, actualment primer tinent d’alcalde, ha defensat la gestió perquè s’han acabat complint les condicions de l’acord i la Generalitat va aportar el finançament previst per al Museu del Disseny. He de recordar que el Palau de Pedralbes va recollir el Museu de les Arts Decoratives i el de la Ceràmica, fins que van ser traslladats a l’edifici de les Glòries.

Koldo Blanco, del Cs, ha justificat l’abstenció perquè creu que es tracta d’un acord lesiu pels interessos de l’Ajuntament perquè la Generalitat no compleix amb els barcelonins. Alberto Fernández Díaz, des del PP, ha criticat que no s’hagi reclamat a la Generalitat la part proporcional del sobrecost de 9 milions d’euros que com ha denunciat, van tenir les obres del Museu del Disseny.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.