fbpx

Escriu aquí

Actualitat

La UE amb els agricultors catalans

Compartir

camps-agricoles

Bona noticia pels agricultors catalans, ja que sembla ser que finalment rebran unes ajudes econòmiques importants provinents de la Unió Europea, amb la qual cosa aquests ajuts amb origen d’organitzacions europees, acostumen a ser majors que els locals, amb la qual cosa sens dubte aniran molts bé per l’agricultura catalana, ja que en algunes ocasions aquest any no s’han fet les millors collites possibles.

Aquests ajuts otorgats per la UE i el seu departament responsable de l’agricultura continental, otorga uns determinats ajuts a la PAC i que aquesta posteriorment els hi otorga a la DARP de la Generalitat, i aquesta decideix uè fer o com invertir aquests diners. La majoria de vegades, es destinen principalment als agricultors i col·lectius determinats que necessitin aquests ajuts per millorar la producció i en cojunt, la del país, excepte en aquells casos que es consideri o bé des del departament o bé des de la Generalitat que aquells impulsos econòmics s’hagin d’invertir de diferents forma. Ben Fet que també té la iniciativa d’incentivar no només els productes i la producció sinó l’increment d’ajuts i potenciació de les vies de producció com l’agricultura, i més a nivell europeu.

 

Factors a tenir en compte per la donació

Aquest cop però, s’ha decidit executar-los de cara als agricultors, ja que sobretot s’ha tingut molt en compte les dificultats (sobretot meteroelògiques) que s’han anat donant durant la temporada i que amb la qual cosa ha empitjorat algunes collites. Com hem anat comentant i destacants en algunes notícies, els factors metereològics no han sigut els més idonis, i a més com a exemple, li podem afegit l’aspecte de determinats bacteris, com és un bon exemple, el de la xylella fastidiosa.

Cal destacar que la UE, acostuma a donar més ajuts a aquells països que generalment, per les seves condicions metereològiques tenen més dificultats per produir les collites, com podria ser un exemple en el cas dels països nòrdics, que a causa del fred, els hi és impossible produir determinades collites o els hi resulta més difícil. Raons com aquestes, es tenen en compte, amb la qual cosa, tenint en compte que aquí tenim un clima bastant privilegiat (que en alguns casos també es desfavorable), la majoria de collites es basen en el tipus de secà, aprofitant el bon sol que tenim i l’escassetat de plugues, tot i que per aquesta mateixa raó, no es poden produir les de regadiu en tots els llocs, excepte en aquells que hi hagi molta humitat o sigui un punt concretat de precipitacions.

Destinats als països més necessitats

Així doncs, no sempre som el país que més ajudes rebem en aquest aspecte, però tenint en compte alguns dels handicaps que han anat succeïnt, sens dubte es notaran de manera notable. Cal dir que per aquesta raó, les ajudes s’han incrementat un 50 al 70%, on l’agricultor particular és el principal beneficiat per aquest increment.

Caldrà veure com s’invertiran les millores otorgades i si es faran de manera efectiva, però està clar que aquests ajuts sens dubte incrementaran la producció, i conseqüentment l’activitat econòmica. Esperem llavors que les condicions meterològiques respectin la nova temporada, ara que arriba la tardor, on teòricament, les pluges hauran de ser un pèl més abundants.

Tags:
Article anterior
Següent article

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Següent