fbpx

Escriu aquí

Actualitat

La transformació de la presó Modelo

Compartir

PresóModelo

L’Ajuntament de Barcelona aprova la Modificació del Pla General Metropolità que permetrà transformar la presó en equipaments i pisos protegits de l’estat, en aquesta ubicació.

La iniciativa aprovada

Finalitza el procés positivament, per tirar endavant la transformació de l’antiga presó Modelo. La Comissió d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament de la capital catalana va aprovar aquest dimecres inicialment la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM), per a que la vella presó, un lloc molt ampli que es trobava sense un ús important, es converteixi en equipaments, una gran zona verda i habitatges públics. Atès a les grans dimensions de la zona, la intenció de la institució pública és treure-li més profit en favor dels ciutadans barcelonesos.

L’aprovació s’ha fet possible gràcies als vots favorables del govern municipal, el partit dels comuns (Barcelona en Comú) liderats per l’alcaldessa Ada Colau, més el PSC i els regidors no adscrits Gerard Ardanuy i Joan Josep Puigcorbé. Això si, amb l’abstenció del PDeCAT, Cs, ERC, PP y la CUP. Encara que el pla hagi sortit endavant, queda l’exposició pública on gent externa a l’Ajuntament ha de donar el vistiplau.

A què es destinarà l’espai

Les zones de la iniciativa compten amb un total de 27.723 metres quadrats, que es destinaran a diferent tipus d’edificacions . L’espai de la presó, preveu tenir set equipaments: una residencia per la gent gran, un institut amb escola, un espai per a joves, una guarderia per els més petits, un centre dedicat a l’economia social i solidària, un poliesportiu semienterrat i un espai memorial. A més, hi haurà una gran zona verda amb espais oberts de 16.044 metres quadrats. A destacar, d’aquesta reconstrucció es destinaran 12.292 metres quadrats a la creació de 150 habitatges públics, que es tenia la intenció que fossin per el sector terciari i hotels.

El finançament de la construcció i el de la iniciació de l’obra

La transformació de la presó Modelo tindrà un cost al voltant de 100 milions d’euros. Els fons sortiran de les arques municipals que aportaran 45 milions, i la quantia que falta, 46,7 milions procedirà d’altres administracions, com la Generalitat i les entitats consorciades.

La data de començament prevista , proporcionada per l’Ajuntament, és a finals de 2020 i a principis de 2021. S’estima que en aquestes dates més d’un projecte s’hagi començat.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.