fbpx

Escriu aquí

Actualitat

La startup catalana Amalfi Analytics millora l’eficiència de la gestió sanitària

Compartir

amalfi analytics

Amalfi Analytics aconsegueix millora en la qualitat d’atenció sanitària

La startup catalana Amalfi Analytics ha desenvolupat software basat en machine learning per millorar diferents àmbits de la gestió sanitària. A partir de l’anàlisi de les dades del mateix hospital, i aplicant algoritmes creats per l’empresa, aquestes plataformes anticipen esdeveniments que poden interferir en la qualitat de l’atenció al pacient, com ara esperes en els serveis d’urgències, els reingressos hospitalaris o les baixes del personal de l’hospital.

Amalfi Analytics, una spin-off de la UPC fundada el 2017, ha estat beneficiària enguany de l’ajut Startup Capital d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Coneixement. La startup ha rebut 75.000 euros que podrà destinar a finançar les activitats derivades de l’execució del pla de negoci inicial, com per exemple cobrir despeses de personal, contractar serveis a tercers, invertir en material i equipaments, llogar espais o elaborar estratègies de comercialització i comunicació.

Així, les diferents solucions de software d’Amalfi són capaces d’analitzar les dades que es generen a cada hospital per tal d’oferir recomanacions al personal sanitari i, en alguns casos, oferir-los alertes quan es detecta una problemàtica. Per exemple, gràcies a l’estudi de dades agregades d’experiències anteriors, el sistema pot avisar un hospital que es podria quedar sense llits durant el proper mes com a conseqüència d’una epidèmia de grip, o que aquesta mateixa epidèmia pot afectar els treballadors de l’hospital perquè es puguin anticipar a possibles baixes. Segons el cofundador i director tecnològic de la startup, Ricard Gavaldà, “es tracta de maximitzar la utilitat de la informació de què ja disposen els hospitals i organismes de la salut per poder fer prediccions en base a experiències prèvies”. D’acord amb Gavaldà, “amb eines de suport a una decisió més informada es pot arribar a reduir fins al 30% dels temps d’espera en la derivació de pacients, el 10% de la despesa en programes d’atenció a malalties cròniques i el 20% en medicació innecessària”.

Des del gestor sanitari al metge de capçalera

La startup catalana, que ja ha treballat proves pilot amb diferents hospitals i institucions, s’adreça a les institucions que planifiquen la gestió dels recursos de la salut com CatSalut, als gerents i directors assistencials que coordinen el funcionament dels hospitals.

Les plataformes d’Amalfi Analytics es poden integrar directament als sistemes de dades dels hospitals o s’hi pot accedir també a través d’un servei web d’alta seguretat. Aquestes plataformes es poden personalitzar a les necessitats de cada centre i inclouen diferents mòduls que poden utilitzar-se individualment o combinar-se entre si. D’aquesta manera, Amalfi proveeix diferents solucions per optimitzar el funcionament dels hospitals, com ara la previsió de les fases per les quals passarà un pacient del servei d’urgències segons el seu perfil i símptomes, la gestió de la disponibilitat de llits o l’anticipació a possibles readmissions de pacients crònics, amb la finalitat de reduir temps d’espera, complicacions i saturació dels serveis. L’empresa ofereix una altra solució orientada a gestió territorial que busca la millora de la gestió de la salut a partir de l’estudi de la mobilitat dels pacients i de l’ús que fan de recursos sanitaris, per tal de detectar possibles anomalies del servei, entre altres funcionalitats.

Tags:

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.