fbpx

Escriu aquí

Actualitat

La Sagrera avança per ‘l’hora’ prevista

Compartir

sagregea

La nova estació central que s’està construint a la Sagrera és la peça central de la reforma ferroviària i urbana més profunda de totes les que té en marxa Barcelona. Impulsarà el desenvolupament urbanístic sostenible de 164 hectàrees, amb una àmplia oferta de nou habitatge, nous equipaments, nous serveis públics i un nou centre d’activitat econòmica i comercial.

Unes obres ‘repensades’

La gran plataforma que ja cobreix part de les infraestructures ferroviàries, permet la creació d’un gran parc de gairebé 4 km i més de 40 Ha de superfície, el parc urbà de nova creació més gran de la ciutat.

La construcció de l’estació de la Sagrera Barcelona constitueix el projecte ferroviari i urbà més important dels pròxims anys per al conjunt de l’àrea metropolitana. L’estació serà un centre estratègic del transport a Catalunya, connectant l’alta velocitat, rodalies, metro autobús interurbà, autobús urbà, taxi i vehicle privat. La urbanització de nous carrers, completarà la integració de l’equipament a la ciutat, i dues vies soterrades la uniran directament amb les autopistes i les rondes.

La condició d’intercanviador de l’estació i els més de 180.000 m2 dedicats a activitat econòmica diversa transformaran la zona en una nova àrea de centralitat.

Optimisme pel transcurs

Ara, se centraran en la construcció de la llosa inferior de la futura estació intermodal, per la qual cosa ha de netejar i adequar el fons de la part excavada. Això forma part de la primera fase, que permetrà reubicar les línies de rodalies sobre ella i forjar el vestíbul de l’estació. Un centenar de persones treballaran en aquesta primera fase, entre tècnics i operaris.

El 20 de juny de l’any passat, es van iniciar les obres de la rambla Prim, imprescindibles per desenvolupar l’estructura de l’estació i els accessos a aquesta. De moment, les obres van segons el previst i ja estan instal·lades un 70% de les pantalles. Està previst que el cos principal i l’entroncament inferior estiguin llestos al juny.

Uns avantatges promesos

La primera part que iniciaran el servei seran les línies de rodalies Barcelona-Mataró i Barcelona-Granollers-Sant Celoni. La segona fase serà per habilitar l’alta velocitat. La futura estació tindrà una longitud de 550 metres i 80 metres d’ample per rodalies, amb vuit vies i quatre andanes. L’alta part de l’alta velocitat serà més ampla, de 130 metres, i comptarà amb 10 vies-cinc andanes. El ministeri va fixar per al 2020 la fi de les obres.

Si s’acaba complint aquesta data fixada, sembla que per fi les obres tindra la seva eficiència i tal com apunten les previsions seran molt efectives pels usuaris, no només perquè no hi hauria aparentment tants retards en els trens, sinó perquè les comoditats i serveis que tindria la zona de l’estació serien molt millors i sobretot òptims que els que hi ara.

Tags:
Article anterior
Següent article

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Següent