Escriu aquí

La Sagrada Família demana la llicència d’obres a l’Ajuntament

Compartir

Després de 130 anys el tràmit ha de permetre regularitzar els treballs de construcció del temple.

La Sagrada Família ha demanat una llicència d’obres per regularitzar els treballs de construcció del temple. El temple porta ja més de 130 anys en marxa, i només queda un últim tràmit pendent. Després que els processos, s’iniciessin el mes passat, ara només s’està esperant que l’Ajuntament validi la documentació presentada pels responsables de la Sagrada Família.

Segons fonts municipals “el consistori verificarà durant la tramitació que el temple compleix totes les normatives i que s’adequa als plans urbanístics que es van aprovar en el ple de febrer com a pas previ a regularitzar les obres”.

Un misteri que es manté és quant haurà de pagar la Sagrada Família per posar al dia les obres. Fins al moment, el treball realitzat s’ha estat fent basant-se en el permís que el mateix Antoni Gaudí va demanar l’any 1885 a l’Ajuntament de Sant Martí de Provençals.

En la foto a continuació podem veure a Jordi Faulí, l’arquitecte director de la Sagrada Família; la gerent adjunta d’Urbanisme, Aurora López i al Xavier Martínez, director general de la Sagrada Família, en el moment quan es va sol·licitar els tràmits a l’Ajuntament.

sagrada familia documentació

La documentació que es va aprovar va ser fruit de l’acord que van signar que van signar l’Ajuntament i la Junta Constructora l’octubre de l’any passat.

Segons aquest acord la Sagrada Família gastarà 36 milions d’euros en 10 anys en millores als entorns del temple i en el transport públic.

Tot i aquest acord, i els plans urbanístics aprovats, no es concreta cap solució per a la façana de la Glòria. Segons els plans de Gaudí, aquesta façana preveu una gran escalinata que afecta els edificis del davant. Els edificis de davant del temple estan definits com a zona verda, pel Pla General Metropolita. I en cas de seguir els plans de Gaudí s’hauria d’expropiar els pisos als veïns afectats, que no estan d’acord i han iniciat protestes per evitar-ho.

Tags::

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *