fbpx

Escriu aquí

Actualitat

La Pedrera – “Casa Milà”

Compartir

La Casa Milá, coneguda per tots com La Pedrera pel seu aspecte petri, és un sorprenent edifici modernista creat per Gaudí entre 1906 i 1912.

La Pedrera, situat en el Passeig de Gràcia 92, reflecteix la plenitud artística de Gaudí en un moment en el qual treballava en diferents projectes de la ciutat comtal.

Història

En 1900 el Passeig de Gràcia era l’avinguda més important de la ciutat, on es van començar a construir edificis emblemàtics, es van instal·lar els millors teatres i cinemes i les botigues, restaurants i cafeteries més exclusives.
Va ser també on els burgesos amb més diners i amb més embranzida van decidir edificar les seves cases i, en una carrera de gosadia i exhibicionisme, van encarregar els projectes als arquitectes més prestigiosos del moment.

La construcció de l’edifici va ser complexa, amb problemes financers i legals.
L’arquitecte va ser molt més allà de l’estimació pressupostària prevista i no va respectar els reglaments de l’Ajuntament: l’edifici era il·legal en el volum construït.

La part de la golfa i el terrat excedien el màxim permès i un dels pilars de la façana ocupava una part de la vorera del Passeig de Gràcia.

Finalment, la Comissió de l’Eixample va certificar que l’edifici tenia caràcter monumental i no havia d’ajustar-se estrictament a les ordenances municipals.

La Pedrera per dins

Al principi, accedeixes a la planta principal, en la qual van tenir la seva residència els senyors Milá. En l’actualitat alberga un gran espai d’exposicions.

Endinsant-se una mica més en l’edifici, recorres un pis en el qual es pot veure la “simulació” d’un habitatge pertanyent a una família burgesa de Barcelona a principis del segle XX.

La part més peculiar de la Pedrera és el terrat. En aquesta original zona les torres de ventilació i les xemeneies es converteixen en sorprenents escultures de guerrers petrificats.

És la millor zona sens dubte, on també és possible contemplar el centre de Barcelona des de les altures.

La-Pedrera

Entrades

Si voleu evitar les llargues cues per a comprar les entrades, podeu comprar-les de forma anticipada en la web oficial de la Pedrera:

Respecte als preus, podem veure que hi ha 3 tipus d’entrades,

La Pedrera Essencial (amb un cost general de 22€)
La Pedrera Premium (amb un cost general de 29€)
La Pedrera Night Experience (amb un cost general de 34€)

Horari

  • Des de novembre fins a febrer: (Dilluns a diumenge: de 9.00 a 18.30 hores).
  • Des de març fins a octubre: (Dilluns a diumenge: de 9.00 a 20.30 hores).
Article anterior
Següent article

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Següent