Poder trobar les millors escoles de Barcelona per als nostres fills és decisiu, fins al punt que una mala elecció pot suposar que fracassi en el món acadèmic. Precisament per això, La Torre de Barcelona ha escrit un recopilatori de les millors escoles de Barcelona. Recordar en aquest sentit, que per a més informació al respecte, aquest mitjà va elaborar un complet ebook amb tota mena de detalls, per tal que el teu fill tingui el futur que es mereix. Comencem doncs a conèixer les millors escoles de Barcelona:
Contingut
Escoles de Barcelona
Fundació Collserola
La Fundació Collserola constituïda l’any 1994, és la titular de l’escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia de Barcelona; l’escola Avenç de Sant Cugat del Vallès i l’escola Ramon Fuster de Bellaterra. Les escoles de la Fundació són finançades amb fons públics per la signatura d’un concert amb el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya. El motor de tot aquest conjunt es troba en l’energia i la capacitat de síntesi que van caracteritzar des del principi l’escola Frederic Mistral, fundada l’any 1967 per un grup de professionals de l’ensenyament que, en aquell moment, volien una escola completament diferent del que eren les escoles oficials.
Universitat la Salle
La Universitat la Salle sempre ha estat pionera en aplicar metodologies d’aprenentatge innovadores que afavoreixin la consecució dels objectius de cada alumne. Un campus renovat, amb una oferta àmplia de Màsters i Cursos d’especialització en línia, amb una metodologia pròpia i activa que garanteix la formació d’experts que són demandats per les millors empreses de tots els sectors. Podràs estudiar des de qualsevol dispositiu i qualsevol part del món, una formació digital flexible però amb la màxima qualitat i exigència garantides. Quan es treballa en una empresa és molt habitual que diferents departaments, de vegades molt diferents entre ells, estiguin implicats en un mateix projecte i hagin de treballar de forma conjunta i coordinada per tirar-lo endavant amb èxit. Partint d’aquesta premissa, des de La Salle s’ha volgut potenciar aquest vessant transversal entre els seus estudiants de màster i s’ha posat en marxa un projecte en el qual alumnes de diferents programes d’enginyeria treballen de manera conjunta en un projecte final, per trobar solució a un cas real plantejat per una empresa (anomenat “Màster as a Service”). D’aquesta manera, es potencien les competències interdisciplinàries d’aquests alumnes- A inicis del curs, es va plantejar als estudiants de diferents Màsters la possibilitat de participar en aquest projecte, concretament en les àrees de Dades massives, Transformació Digital, Ciutats intel·ligents, desenvolupament de programari, disseny d’Apps, web d’alt rendiment, ciberseguretat, creació multimèdia, etc. D’altra banda, diferents empreses que col·laboren ja de forma habitual amb els programes, plantejant un repte d’un àmbit més reduït que només involucra una temàtica, van començar a pensar en projectes que puguin tenir aquest vessant multidisciplinari.
Col·legi Santa Dorotea, escoles de Barcelona
El col·legi Santa Dorotea va ser fundat el 1886 per la Congregació de les Filles de Maria Auxiliadora, coneguda familiarment com les Salesianes de Don Bosco, gràcies a una donació que va fer la senyora Dorotea Chopitea del terreny i de la casa Ginorella ubicada al barri de Sarrià de Barcelona. Les Filles de Maria Auxiliadora són una congregació fundada pel religiós Sant Joan Bosco, nascut a Torí (1815-1888) i per la cofundadora, la religiosa Maria Mazzarello (1837-1881) nascuda a Mornese. Don Bosco, sacerdot, va dedicar tota la seva vida a l’educació dels joves més pobres, des d’un estil educatiu basat en la prevenció i l’amor, que trencava amb els esquemes de l’època. Al mateix temps, Maria Mazzarello, treballava per ajudar a les noies més pobres del seu poble. El 1864 Don Bosco va visitar Mornese amb els seus nois, es va trobar amb Maria Mazzarello i van decidir emprendre un projecte comú a favor de l’educació de la joventut: el que feia Don Bosco pels nois, Maria Mazzarello ho faria per les noies.
Escola Frederic Mistral
A l’escola Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia hi trobareu una educació integral i de qualitat, inclusiva i personalitzada. Són una escola laica, catalana i plural i eduquen en la convivència, la cooperació, l’esperit crític, el respecte mutu i la comunicació. Formem persones conscients, compromeses, crítiques i lliures. Vuit eixos d’aprenentatge fonamenten i vertebren l’Educació Infantil a l’escola: les persones, la comunitat, la convivència, la inclusió, l’autonomia, la creativitat, la recerca i l’estima a la natura. Els alumnes s’incorporen a partir d’un enfocament global i transversal i es despleguen en cinc línies de treball: l’acció tutorial, els jocs i rutines, els projectes globalitzats, els espais d’aprenentatge compartit i l’aprenentatge del codi escrit.
La Salle Bonanova
Presents a Barcelona des de l’any 1889, avui són un dels centres educatius referents a Catalunya i Espanya de la institució a la qual pertanyen: els Germans de les escoles Cristianes. El projecte educatiu que desenvolupen integra la tradició de ser una escola centenària amb la innovació pedagògica que permet adaptar el projecte als moments que vivim per formar les societats del futur que avui ja es troben a les escoles. Aquest compromís amb la innovació és possible gràcies a la implicació de l’equip pedagògic de l’escola i al fet de pertànyer a una xarxa de centres educatius present als cinc continents. Els principals objectius de la institució són el compromís per l’èxit educatiu de tots l’alumnat, potenciar el talent i l’excel·lència en la formació de les noves generacions des d’un punt de vista acadèmic i humà, dotant-los dels coneixements i competències que necessitaran per viure i desenvolupar-se en la societat del futur. Tot, un espai i un entorn únics, situats pràcticament als peus de Collserola amb unes instal·lacions àmplies i renovades. La comunitat educativa treballa per desenvolupar d’un projecte educatiu actual, modern, innovador i compromès amb la societat per formar persones responsables, solidàries, creatives i justes. Posem l’èmfasi en la convivència com a valor que vehicula l’educació d’un esperit obert que dóna autonomia als alumnes i els fa protagonistes de la seva educació.
Col·legi Sagrado Corazón
Les Religioses Serventes del Sagrat Cor de Jesús és una Congregació de Religioses que va ser fundada a Vic a finals del segle XIX pel sacerdot Joan Collell. La creació d’aquesta obra sorgeix de la necessitat d’atendre les joves obreres i l’educació dels seus fills en un moment de gran industrialització a Catalunya. El Col·legi Sagrat Cor es va fundar l’any 1939 per tal de cobrir les necessitats escolar del barri. Inicialment era un centre per a nenes. Però des de la dècada dels ’80 passa a ser una escola mixta. Són el segon mil·lenni. Ja fa més de 80 anys “fent escola”. Pel nostre centre han passat moltes persones que han crescut amb nosaltres i ens han fet créixer. Hem patit canvis en les formes d’ensenyament-aprenentatge al llarg d’aquest temps. En aquests darrers anys ens hem anat adaptant els canvis en les lleis Educatives com en les tecnològiques incorporant-los al dia. Com també els treballs per projectes en tots els cursos, és a dir, des de la ESO. Actualment la relació, coordinació i comunicació entre els col·legis de la congregació fan que hi hagi un projecte comú on la implicació i la responsabilitat sigui compartida. Les seves escoles volen formar persones conscients, competents i compromeses en tots els àmbits de la vida.
Santa Clara School
L’Escola Internacional Santa Clara va començar la seva vocació docent el 1968. Els fundadors van tenir la visió de considerar l’idioma anglès com una eina essencial en l’educació dels estudiants. A partir d’aquest moment, hem creat els nostres propis programes en què la creativitat és molt important en el procés d’aprenentatge.
Avui dia, la tercera generació es dedica a un projecte educatiu que té el mateix esperit innovador que el dels primers dies. L’èmfasi dels nostres fundadors a desafiar l’status quo, el compromís amb les classes petites, els mestres inspiradors i la instrucció altament individualitzada són valors que apreciem avui.
Això porta als estudiants a un creixement social, emocional i acadèmic, amb el suport de pares i mestres per aconseguir l’èxit futur. Els estudiants tenen una passió per l’aprenentatge, ansiosos per saber sobre qualsevol cosa nova que trobin. La seva tasca no és fàcil i requereix un gran talent i compromís de part dels mestres, els pares i la gerència. L’experiència mostra que poden realitzar tots els somnis que tenen al cap.
Han graduat generacions d’exalumnes amb el poder de forjar el seu propi camí. Els estudiants aprenen a respectar i considerar els punts de vista dels altres a mesura que treballen avui en problemes complexos tal com ho han fet durant més de 50 anys. Aquest desig de diferents pensaments i opinions ha augmentat constantment la diversitat del campus al llarg de les dècades, donant als estudiants la capacitat d’establir relacions significatives a través de divisions estereotipades, socioeconòmiques i globals.
Fundació Pere Tarrés, escoles de Barcelona
La Fundació Pere Tarrés, amb 60 anys d’existència, és una organització no lucrativa educativa i d’acció social que va néixer amb la finalitat de promoure l’educació en el lleure d’infants i joves. Dedicada a la promoció de l’educació en el temps lliure, el voluntariat, la millora de la intervenció social i l’enfortiment del teixit associatiu, amb el temps la seva acció s’ha ampliat a altres àmbits de l’acció social com ara la formació, la recerca i la gestió. La promoció de la persona des de l’educació, especialment en el lleure, i l’acció social fonamentades en els valors de l’humanisme cristià.
Escoles de Barcelona, Peter Pan
L’Escola Peter Pan va ser fundada per Júlia Castells Girona, l’any 1960, amb la finalitat de crear una escola diferent de les que hi havia en aquell moment i inspirada en les tendències psicopedagògiques més avançades. Júlia Castells havia estudiat a la Normal de la Generalitat i havia treballat a l’Escola del Mar, a la Barceloneta, primer -fins que fou bombardejada durant la Guerra Civil- i després a la Rosareda de Montjuïc.
Va fundar l’Escola partint de les experiències de l’Escola Nova de principis de segle, de pedagogs com Montessori, Freinet, Decroly i Piaget i sobretot de Pere Verges, fundador de l’Escola del Mar. Va aprendre molt al seu costat i quan va pensar a crear la seva pròpia escola va voler que s’hi assemblés en alguns aspectes: treball a l’aire lliure, organització social, importància dels càrrecs, sentit de la responsabilitat, biblioteca, música i una especial atenció a l’educació dels valors. El setembre de 1960 l’Escola Peter Pan va obrir les portes del seu Parvulari a la planta baixa d’una torre al carrer Santíssima Trinitat del Mont. Només hi havia set alumnes; a finals de curs ja n’eren trenta. Ben aviat va disposar de tot l’edifici amb un espaiós jardí.
A poc a poc l’escola es va anar fent gran i va necessitar més espai. L’any 1970 ja hi havia Parvulari, Primària i Batxillerat. En aquell moment s’implanta l’EGB i els alumnes més grans -de 12 a 14 anys- es traslladen a una altra torre al carrer Anglí, 86, també a Sarrià. El nom oficial de l’escola passa a ser Escola Peter Pan – Estudis Anglí. Carme Sánchez n’assumeix la coordinació pedagògica. Al cap de pocs anys i en una nova reestructuració de l’escola, els alumnes de Preescolar i Cicle Inicial d’EGB passen al carrer Anglí i la resta d’alumnes d’EGB s’ubiquen en una torre gran i molt pròxima, al carrer Immaculada, 4.
L’any 1980 l’Escola inaugura un nou Parvulari al carrer Berlín, 26, al barri de les Corts, conscient de la importància dels primers anys de la vida dels infants i de com se’ls pot ajudar a fer una bona adaptació escolar. Els alumnes del Parvulari cursen EGB a l’escola de Sarrià. L’any 1995 l’aplicació de la LOGSE va comportar nous canvis en l’estructura del sistema educatiu. Es va suprimir l’EGB i l’escolaritat va quedar organitzada en tres etapes: Ed. Infantil, Ed. Primària i Ed. Secundària. Per tal de donar continuïtat als estudis dels nostres alumnes en acabar la Primària, les escoles Lys, Nausica, Reina Elisenda i Peter Pan, juntament amb Bellesguard i Ribot en els inicis, escoles amb un ideari i una forma de treballar molt similars, es van unir per crear una Escola de Secundària conjunta, l’Escola Els Arcs, amb un conveni de col·laboració amb la Institució Cultural del CIC, que ens permet oferir també els ensenyaments post obligatoris.
Escola IPSE
L’escola IPSE és una escola parroquial, per a tothom, catalana, que potencia l’educació integral dels seus alumnes i proporciona una formació acadèmica sòlida i rigorosa. Són una escola privada concertada per la Generalitat de Catalunya, que educa en valors cristians emmarcats sempre en un clima de respecte a qualsevol altra opció religiosa. Vetllen per la formació integral dels alumnes, tal com defineixen en el seu perfil de l’alumne.
Opten fermament per un ensenyament de qualitat que permet als alumnes adquirir una sòlida preparació acadèmica i professional, sense oblidar el valor de la mateixa personalitat com a éssers autònoms i responsables que participen de forma activa en l’evolució i transformació de la societat. L’ampliació en els últims anys d’etapes i espais educatius els ha conduït a ser una escola del segle XXI, que rep alumnes que s’inicien al sistema educatiu i retornen als estudis superiors o al món laboral amb una preparació sòlida i una personalitat madura i responsable. La seva convicció és que l’alumne ha de ser el centre del procés d’ensenyament i aprenentatge i així ho explica el nostre perfil de l’alumne IPSE. És per això que dotem a totes les etapes d’estratègies i recursos humans i materials per dur a terme una acció tutorial la més completa i personalitzada possible.