fbpx

Escriu aquí

Actualitat

La musicoteràpia, l’estímul de salut per a les persones grans

Compartir

musicoterapia-2

Les activitats físiques sempre són molt importants i sobretot favorables per al bon desenvolupament de l’organisme, i a més per tenir un estil de vida saludable, va bé no estar quiet i més en el cas de les persones grans. Fa ja dos anys que va començar l’activitat de la Musicoteràpia i és tot un èxit reconegut; per residents, familiars i pels mateixos professionals especialitzats que hi participen.

El que es pretén amb la Musicoteràpia és que a través de la musica, puguem habilitar i rehabilitar capacitats físiques, funcionals, socials i cognitives.

Com va dir Mercedes Pavlicevic (pionera en aprofitar recursos musicals amb finalitats terapèutiques):

«La música sucede en todas partes»

Es ben entès que la música és l’únic idioma al món que és conegut arreu, i de la mateixa manera que és universal. Per tant, es un bon mètode terapèutic.

Si ens hi parem a pensar, cadascú de nosaltres haurem utilitzat la música com un recurs en algun moment de la nostra vida, per així reforçar un estat d’ànim, per exterioritzar un sentiment, o el simple fet d’escoltar una cançó al matí per què ens dona alegria i energia, o escoltar una cançó per oblidar-se d’una cosa, cada música té el seu moment.

Tot i així, amb la Musicoteràpia es pretén estimular l’expressió, la comunicació, desenvolupar capacitats cognitives d’atenció i memòria, reforçar l’ auto-realització i la creativitat, educar la orientació del cos mitjançant els moviments harmonia en i promoure la interacció entre les persones.

La Musicoteràpia pot ajudar-nos a que el resident es senti part d’un projecte comú, és a dir, que es senti que formar part d’alguna cosa, potenciant així les seves habilitats socials i de cooperació. També ens pot ser útil a l’hora de treballar amb persones que tenen dificultats mentals i psicològiques per exterioritzar el que senten, o fins i tot amb usuaris amb el que ens sigui difícil entendre’ns per dificultat de la parla.

La raó per la qual han decidit l’ equip tècnic oferir Musicoteràpia els residents, és per afavorir i millorar la qualitat de vida de les persones grans.

Es vol aconseguir un intercanvi d’emocions i sensacions, tenint com a eix fonamental la música.

Treballen amb la veu, el cos, materials tècnics, i sobretot amb l’afecte i respecte que les persones grans es mereixen, ajudant-los a expressar la seva riquesa interior.

Aprofiten aquest espai per expressar el nostre agraïment i satisfacció per els grans resultats que s’observen entre els residents i els familiars que els acompanyen, gràcies per el recolzament i col·laboració.

Tags:

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Següent