fbpx

Escriu aquí

Actualitat

La lluita dels veïns

Compartir

gardenyes_3._manu_de_salvador_2

Unilateralitat executiva

L’ Ajuntament es planteja treure del barri de Sarrià l’Espai Gardenyes, impulsat per l’Associació Cultural Casa Orlandai i autogestionat pels veïns de Sarrià. La raó principal es deu al fet de voler posar una nova deixalleria en la zona, cosa que destruiria completament els horts municipals.

Està clar que és una decisió que s’executa de manera unànime per part de la regidoria, ja que són terrenys totalment de propietat municipal. Ara bé, el problema està en què molts veïns no veuen bé que s’elimini aquest espai, el qual creava participació i cohesió entre molts veïns de la zona, que un bon grapat assistien de manera regular.

Posició ferma dels veïns

L’argument que agafa més força per defensar el futur d’aquest espai és que es tracta d’un espai natural, amb la qual cosa no es pot edificar-hi a sobre, i amb la construcció de la deixalleria (tot i que no siguin pisos com acostuma a passar quan es reemplaça per espais naturals), necessita ciments i materials, amb la qual cosa lògicament els horts no podrien seguint estant.

El debat i el dilema està en què, tot i que no de manera oficial, alguns regidors han respòs amb que no és un espai plenament natural, ja que ha sigut ‘prefabricat’, és a dir, es van es va plantar la terra de forma manual i a partir d’allà es va crear l’hort tal i com està actualment.

Altres veïns contesten dient que és un espai social molt efectius, “dels que ja no queden”, ja que molta gent assisteix per passar els matins i tardes durant les hores que es pot accedir, i aquests ho disfruten. També es destaca des de l’associació de veïns que no només va gent gran (com de vegades es pensa), sinó que també ve gent de totes les edats com per exemple families de pares o avis amb els seus fills i nets.

A l’espera de la decisió final

De moment l’ Ajuntament no ha tingut cap resposta ni decisió, ja que no ha renovat el conveni però sí que ha comunicat a l’associació de veïns la seva voluntat per construir la deixalleria, que per altra banda no sigut molt valorada ni analitzada pels veïns de la zona de Sarrià, ja que sembla que els que s’han pronunciat només se centren en lluitar perquè els horts segueixin on estan i no els traslladin a l’Àgora, on es fan les activitats de caire més social i obertes al públic.

 

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.