fbpx

Escriu aquí

Actualitat

La DO Catalunya amb força

Compartir

vinos_catalunya

DO destacada

Tots sabem que la nostra Denominació d’Origen és una de les més prestigioses no només a nivell estatal sinó en l’europeu. El cas és que els producte amb DO Catalunya, sempre han tingut una demanda molt elevada, especialment amb el vi i el cava, que són un dels principals productes representants de la terra.
És per aquesta raó que no és gens estrany, que després de les llistes estadístiques sobre les vendes dels producte amb etiquetatge DO Catalunya, tan pel que fa a vendes nacionals i les europees i internacionals (importacions).

Demandes elevades

Segons les dades que recull la Generalitat, el sector de l’hosteleria i l’aspecte de l’alimentació, han augmentat quasi un 5% cadascú respecte la temporada anterior, és a dir, del 2016 ja que les dades més recents i actuals són del 2017. El que està clar és que ambdues estan al capdavant de la quota del mercat de Catalunya, entre els dos sumen més de la meitat, ja que l’hosteleria engloba un 37,40% i el de l’alimentació un 33,22% de quota.
En territori nacional, un dels més demanats és el vi català. Està clar que a Espanya hi ha molta tradició cultural pel vi, amb diverses DO per tot l’Estat, però tot i així, la DO Catalunya està entre les tres més demanades a l’Estat, especialment la DO Penedès.

El cava pel ‘ champagne’

L’altre producte prestigiós, sens dubte és el cava. Indiscutiblement, a Catalunya no té rival, però sembla que en la resta d’Espanya (tot i que el cava català està molt present), té molta força en el mercat el cava francès. El ‘champagne’, tot un simbol del país veí, segueix tenint moltes exportacions cap a Espanya, tot i que cal dir a Catalunya la demanda és mínima respecte Espanya, psegurament perquè aquí ja estem ben servits.
Tags:
Següent article

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Següent