fbpx

Escriu aquí

Actualitat

La comoditat com a ancla del civisme

Compartir

sarria residu zero

Aquest dilluns 23 d’octubre s’ha posat en marxa el nou projecte per la incentivació al reciclatge “A Sarrià residu zero”, que consisteix en oferir les millors condicions possibles perquè els veïns del barri puguin reciclar en unes condicions òptimes i còmodes. Com ja vam avançar des de la Torre de Barcelona fa uns mesos sobre l’existència d’aquest projecte, finalment aquesta setmana s’ha executat i aval·lat per part de l’Ajuntament, amb la qual cosa s’iniciarà empíricament el 19 de febrer de l’any vinent.

Uns dels objectius que s’espera aconseguir és incrementar la recollida selectiva i passar del 36% de reciclatge a uns nivells propers al 60%, tal i com es planteja a l’estratègia Residu Zero de Barcelona, nom que rep el projecte pel qual l’Ajuntament (a petició de l’Associació de Veïns del Barri antic de Sarrià.

Totes les facilitats pel civisme

Lògicament, és molt més còmode, i més si li afegim que cada dia, es recollirà un tipus d’escombraria, és a dir, per exemple un dia es recollirà el paper i cartró, el següent el vidre, el tercer els residus… D’aquesta manera permet als veïns sectoritzar i organitzar-se millor les escombraries, i sobretot i més important incentiva al reciclatge, ja que en aquesta zona del barri s’havia oblidat bastant, ja que molts no només deixaven les bosses abandonades en mig dels carrers, sinó que utilitzaven la mateixa bossa per diferents tipus de brossa.

Perquè els veïns tinguin total coneixement sobre com serà el procediment de recollida d’escombraries, es faran campnayes informatives prèvies, ja que aquesta iniciativa es començarà a realitzar el febrer de l’any vinent, per tant tindran temps de retenir els dies i els passos a seguir.

Mètodes rutinaris pels veïns

Els primers dies un cop iniciat, seran de prova, per veure com evoluciona i com assimilien els veïns aquesta nova forma de recollir la brossa, així durant el procés, s’anirà veient si s’han de solucionar petits aspectes concrets, si el projecte té un èxit total o si els veïns no ‘accepten’ aquesta rutina. Les escombraries seran recollides per les portes diàriament, en una franja horària preestablerta de 8 a 10 de la nit.

Els dies de recollida del sistema Porta a Porta es realitzarà els dilluns, dimecres, divendres i diumenges (els mobles, els dimarts), en horari de 20 a 22 h. Per als dies sense recollida s’habilitaran tres àrees d’emergència per dipositar els residus en cas de necessitat urgent localitzats a la plaça Artós, de les 8 a les 10 hores; a la plaça Sant Vicenç, de les 10.30 a les 12 hores, i a la plaça Consell de la Vila, de les 12.15 a les 13.45 h.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.