fbpx

Escriu aquí

Actualitat

La cara doble dels aliments transgènics

Compartir

transgenicos3

Avui debatirem l’efecte que tenen els aliments transgènics, sobre la seva importància i els avantatges i desavantatges que té el seu consum sobre nosaltres. Tot i que en aquest tema poden haver-hi debats llarguíssims i molt amplis, en aquesta noticia ens dedicarem a informar els aspectes positius i els negatius.

Els aliments transgènics són aquells que han estat produïts a partir d’un organisme modificat mitjançant enginyeria genètica i al qual se li han incorporat gens d’un altre organisme per produir les característiques desitjades. En l’actualitat tenen més presència d’aliments procedents de plantes transgèniques.

A favor

En els positius trobem clarament que es tracten de caracteritzar-se per ser un consum d’aliments amb més vitamines, minerals i proteïnes i menors continguts de greixos. La producció d’àcids grassos específics per a ús alimentari o industrial, a més els cultius són més resistents als atacs de virus, fongs o plagues sense la necessitat d’emprar productes químics, cosa que això implica una menor despesa i un menor dany al medi ambient.

Per altra banda la creació de cultius més resistents als pesticides, de manera que es pugui mantenir la producció, reduint el nombre i quantitat de productes empleats i afavorint així l’ús de productes menys agressius amb el medi ambient. Tenen major temps de vida en hortalisses, els cultius són més resistents a la sequera i conseqüent augmenten la producció.

Llegit fins aquí sembla que els aliments transgènics són la solució més efectiva per un estil d’agricultura únic i eficaç, però lògicament també tenen les seves desavantatges que analitzem a continuació.

En contra

Tenen molt més risc d’hibridació i més possibilitats que hi hagi rebuig davant del gen inserit, a més que hi hagi més opcions que els gens no es desenvolupin de la manera esperada i es creïn noves espècies, amb tot el que això implica. Els seus efectes sobre la salut, tant de la terra com dels animals i humans són absolutament desconeguts, cosa que provoca incertesa pel consumidor.

Cal dir que en algunes proves de laboratori s’ha constatat que els organismes alimentats amb transgènics van patir mutacions genètiques, la qual cosa suposa evidentment un risc per als humans, ja que es desconeix si poden provocar al·lèrgies en l’ésser humà.

Del que sí que es té constància és que provoquen contaminació genètica irreversible. L’aparició d’organismes amb avantatges d’adaptabilitat podria posar en perill d’extinció a espècies endèmiques o silvestres, que implica modificar per sempre una activitat tan històrica com la presència de l’humà a la Terra: l’agricultura.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Següent