fbpx

Escriu aquí

Actualitat

La Barcelona més nadalenca

Compartir

Dos pessebres
Per acabar amb la polèmica sobre el pessebre oficial l’Ajuntament ha decidit enguany fer-ne dos. A la plaça de Sant Jaume hi ha el modern, dissenyat pel guanyador del concurs de pessebres convocat per l’ICUB, Jordi Darder i el seu equip, amb un conjunt de 25 figures tradicional en planxes de metracrilat. Els més intransigents amb la tradició millor que vagin directament al Museu Frederic Marés (plaça Sant Iu, 5) on s’exposa l’altre pessebre oficial, elaborat per l’Associació de Pessebristes de Barcelona i que es podrà visitar fins al 2 de febrer (dia de la Candelera), de dimarts a diumenge.

A més, també enguany Barcelona tindrà un arbre de Nadal, patrocinat per Mercabarna, provinent de conreu ecològic català i ubicat a la plaça de Sant Jaume. L’arbre, de 15 metres, estarà decorat per l’artista floral Xavier Lloveras, amb materials de color blanc, daurat i crema, en consonància amb l’estètica del pessebre de la plaça Sant Jaume.

Pl. Catalunya, centre neuràlgic
Del 22 de desembre al 4 de gener, la plaça de Catalunya esdevé un espai festiu i de participació. S’hi organitzen espectacles i activitats esportives per totes les edats, activitats d’arts urbanes per als joves o altres de jocs i animació per als més petits i petites, sota el paraigües de l’espectacle Un pas de pardal.

Les ingravidolles
La proposta cultural i artística d’enguany per al Nadal a la plaça de Catalunya es realitza a través de l’espectacle Un pas de pardal, que funcionarà com un escenari de 7 esferes, les “ingravidolles”. L’activitat començarà cada dia amb la història de la bola del Fanaler de Nadal, per donar pas a altres històries en cada escenari, amb el leitmotiv de la sensació d’ingravidesa i la sensació d’estar en una bombolla perquè s’apropa el Nadal. Com a cloenda de l’espectacle, cada dia les esferes es coordinaran per funcionar totes de cop en un espectacle visual i festiu.

 Activitats lúdiques i esportives
Una segona part de la programació de la plaça Catalunya estarà formada per un conjunt d’activitats temàtiques familiars en què intervé el joc, les arts de carrer i l’esport. Els dies 22, 23, 24 i 27 de desembre hi haurà El Patufet de la companyia Teatre Nu, Maaagia de Gromic i Amigoo de Mumusic Circus estaran a l’espai escènic de carrer. A més, durant el dia L’Estrany Viatge del Sr. Tonet Traginer de Jocs de la companyia Tombs Creatius omplirà de jocs el centre de la plaça Catalunya.

Els dies 28 i 29 de desembre l’esport serà el protagonista de la Pl. de Catalunya, amb tallers d’esports al centre de la plaça des de les 11 fins a les 18 hores. També hi haurà exhibicions i tallers com per exemple el Futbol FreeStyleFreeStyle StreetBall BasketLeti&Fer o l’espectacle Pelat de Joan Català. I abans d’acabar l’any, els dies 30 i 31 de desembre estaran dedicats al públic més jove, amb tallers i actuacions durant el dia que aniran des del Breakdance al Hip Hop o l’Sketchbooking. Per últim, els dies 2, 3 i 4 de gener, els patges reials i altres sorpreses, tancaran l’espai nadalenc de plaça Catalunya.

Fira de Consum Responsable
Del 22 de desembre al 4 de gener la plaça de Catalunya acollirà la tercera edició de la Fira de Consum Responsable i d’Economia Social i Solidària. La fira mostrarà projectes, entitats i serveis de prop de 60 entitats i empreses d’economia social i solidària que proposen un canvi del model sòcio-econòmic i ofereixen un ampli ventall d’oferta d’alimentació, roba, cultura i coneixement, llibres, comunicació, finances ètiques, salut i cura i d’altres.

Nadales a la Pl. del Rei
El concert tindrà lloc el dijous 4 de gener de 2018, com ja és tradicional des de fa set anys. L’Orfeó Català i cantaires del Cor Jove i el Cor de Noies de l’Orfeó Català oferiran un Concert de nadales a la plaça del Rei a les 19:30 hores. Les veus dels cantaires, dirigides per Pablo Larraz, sotsdirector de l’Orfeó Català, interpretaran a cappellanadales tradicionals.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.