fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Justicia per a la memòria històrica

Compartir

lorca

L’Ajuntament de Barcelona preveu querellar-se contra els responsables d’abusos a homosexuals a la ciutat en els últims anys de la dictadura franquista, ha anunciat el tinent d’alcalde Jaume Asens en la segona trobada de la Xarxa de Ciutats contra la Impunitat Franquista, que uneix a una desena de municipis.

Els detalls encara s’estan concretant i s’anunciaran pròximament, ha assenyalat aquest dilluns Asens preguntat en roda de premsa a la ja tancada presó de La Model, al costat de representants de la Coordinadora Estatal de Suport a la Querella Argentina (Ceaqua) i d’altres municipis de la xarxa, que passa la seva presidència de Pamplona a Barcelona per un any.

Ha criticat que el líder municipal del PP, Alberto Fernández, demanés aquest diumenge a l’alcaldessa, Ada Colau, superar el “revengisme guerracivilista” i no reobrir ferides, una postura que a Asens li sembla una immoralitat en un càrrec públic, perquè les víctimes segueixen sent actuals fins que no se’ls faci justícia, segons ell. “Tant ell com els hereus polítics del franquisme sembla que voldrien que les víctimes fossis mudes, invisibles, i que no parlessin”, ha asseverat, i ha sostingut que defensen la reconciliació però no l’oblit, i que no hi ha mitges tintes amb els Drets humans, ja que s’està amb els victimaris o amb les víctimes.

Ha dit que els torturats, assassinats i desapareguts són víctimes del règim franquista, però que l’actual règim els ha encobert de forma còmplice, traspassant responsabilitat del passat al present: “Volem trencar aquesta línia de continuïtat entre el règim franquista i el sorgit el 1978 “, ha avisat. Asens ha subratllat que, a diferència d’Europa, el feixisme a Espanya no va ser derrotat militarment, cosa que va fer que el poder polític i el judicial es construïssin sobre aquest fonament, el que per a ell explica que magistrats tinguin “pols franquista sota les seves togues “.

Van impulsar aquesta xarxa amb entitats memorialistes concebent els ajuntaments com a agents del canvi més àgils que els Estats Ha advertit que el fet que hagi passat molt de temps des dels crims del franquisme no és una excusa per eludir responsabilitats, sinó que assenyalen una “demora vergonyosa “que legitima iniciatives com les promogudes pels municipis de la xarxa, que han d’actuar perquè no ho fa el Govern espanyol, ha assegurat.

 

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.