fbpx

Escriu aquí

Entrevistes

Jorge Blass estrena espectacle al Poliorama

Compartir

jorge_blass_1-bajaNo és només un dels mags més espectaculars del moment sinó un autèntic renovador d’aquest món tan tradicional. Aquesta és una de les raons per les quals David Copperfield li ha comprat els trucs. L’altra és que són espectaculars. Blass ha corregut per mig món amb una màgia sorprenent que integra el misteri de sempre amb una cosa tan profana com les noves tecnologies.  Ara podeu veure’l molt de prop en el seu nou espectacle, Palabra de Mago, que es pot veure al teatre Poliorama fins al 16 d’octubre.

Un dels teus padrins és el gran padrí de la màgia, David Copperfield… I, a més, ell fa trucs que són teus.
Sí, estem col·laborant junts, i ha comprat els drets d’una màgia inventada per mi, que realitzarà en el seu show. En David és un innovador i ha creat un nou estil de màgia. És l’artista viu que més shows ha realitzat en la història, més que Madonna o Michael Jackson. Té una capacitat de treball bestial.

De totes maneres, per molt espectacular que sigui en Copperfield, per a mi el millor sempre serà el gran Juan Tamariz. Tu vas estudiar a la seva escola.
Juan és el Mestre, és un autèntic geni i he tingut la sort de compartir temps i aprendre directament d’ell. Juan és a la màgia el que Buñuel al cinema o Gaudí a l’arquitectura. Un artista que ha fet avançar l’art de la màgia i l’ha compartit amb futures generacions.

Què s’aprèn en una escola de màgia? No deu ser com les de Harry Potter, oi?
No hi ha òlibes ni quadres que parlen sols, però és un lloc on pot passar qualsevol cosa. Jo vaig estudiar a l’escola d’Ana Tamariz, on vaig aprendre els meus primers jocs de màgia de prop. També era assidu a botigues de màgia com Magia Estudio, a Madrid, i en els viatges d’estiu, quan passava per Barcelona amb la meva família, sempre apareixia a Magicus o El Rey de la Magia.

 Acabes de rebre un premi a Toronto, sobretot per la teva capacitat d’innovació. Com es pot innovar en un món tan tradicional com la màgia?
M’agrada fixar-me en els meus espectadors, provo d’imaginar què els sorprendria. Quines són les seves inquietuds? Les seves il·lusions? I treballo molt amb les emocions. La màgia ha de sorprendre però també emocionar.

A l’octubre comença Next Great Magician, un nou projecte televisiu del canal britànic ITV que pretén descobrir els millors il·lusionistes. I tu ets un  dels triats.
El programa reuneix en un mateix escenari a alguns dels millors mags del món, un gran espectacle televisiu que promet ser espectacular. És un luxe estar en aquesta llista de talents, i també una gran responsabilitat.

Hauràs de preparar alguna cosa especial per sorprendre els britànics…
Presentaré la meva última creació fusionant xarxes socials i màgia

Abans estrenes al poliorama Palabra de Mago. Què tens preparat?
Presentaré les meves últimes creacions màgiques. Palabra de Mago és un espectacle molt interactiu on podreu veure màgia tecnològica, amb Ipads i telèfons mòbils; jocs clàssics renovats, com la dona tallada realitzat amb caixes transparents; i efectes que succeeixen a les mans de cada espectador.  És un show per a tots els públics, una proposta molt personal on conto les meves experiències com a mag al segle XXI. Em despullo artísticament a l’escenari.

T’he sentit dir que els mags sou de fiar, malgrat tot. Els publicistes també ho diuen, però quan et dediques a jugar amb la ment dels altres…
Però els mags som tramposos honestos, perquè avisem del nostre engany artístic, és una forma molt noble d’enganyar/il·lusionar, igual que un bon llibre o una pel·lícula.

Has treballat arreu del món. On hi ha més passió per la màgia?
Estats Units des de sempre i, més recentment, Àsia. És la part del món on més creativitat i tecnologia existeix al voltant de la màgia. En països com Corea del Sud estan innovant i creant noves formes, tot fusionant tecnologia i il·lusionisme d’una manera impensable fa uns quants anys.

Trobes a faltar més màgia a la televisió espanyola? Abans hi havia espais fixos, i ara se us veu molt poc.
La màgia ha de ser una cosa especial. Hem fet grans coses a TV, i ara mateix estic desenvolupant una nova idea que tant de bo es pugui veure molt aviat. És important la difusió que proporciona un mitjà de comunicació i la màgia pot ser molt efectiva, però servida en petites dosi, perquè no perdi el seu encant. Tot i així, on de veritat es disfruta la màgia és en directe, al teatre.

Quina és la màgia que t’agrada veure a tu?
M’agrada la màgia honesta, sense còmplices ni trucs de càmera. I m’agraden els mags que innoven i aconsegueixen aportar un petit granet de sorra perquè l’art avanci.

I quins són els teus mags preferits? Per quins pagaries una entrada?
A l’estiu he estat treballant a Las Vegas i Los Angeles amb alguns companys i amics mags que estan fent propostes molt interessants: Derek del Gaudio, amb una proposta nova i avantguardista;  Penn & Teller, que són els bad boys de la màgia; i David Copperfield, és clar, que enguany compleix 60 i continua innovant. També aquí hi ha grandíssims mags i il·lusionistes de qui es parla molt. A Madrid tenim al  Woody Aragón. A Málaga, el Dani Daortiz. A Barcelona, Joaquin Matas o el Mag Lari. A tots ells pagaria per veure’ls.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.