fbpx

Escriu aquí

Actualitat

La historia de la revetlla de Sant Joan

Compartir
Sant Joan

El 24 de juny es celebra a Barcelona el dia de Sant Joan i la nit anterior, la popular revetlla de Sant Joan. És una nit màgica plena de significat, simbologia i costums que reuneix a amics i família per gaudir tots junts de la nit més curta de l’any.

No se n’ha tret l’aigua clara sobre quin és l’origen de la Revetlla de Sant Joan

Existeixen moltes versions sobre l’origen de la festa i la simbologia de la seva celebració. Però totes elles comparteixen que és una festa pagana. La seva llarga historia fa que dificulti conèixer de ben cert, com es va originar. De fet es considera que pot tenir més de 5 segles.

Per una banda hi ha qui considera que es lloa el solstici d’estiu. Així, amb les flames de les fogueres s’espanta els éssers imaginaris que apareixen durant aquesta nit. No obstant, des d’una visió pagana també hi ha qui creu que té un origen de burla ja que és justament la nit més allunyada del Nadal, per tant hauria d’estar maleïda i dominada pel diable.

Per una altra banda, també es creu que les fogueres ajuden a netejar el cel de i s’endú els núvols i el mal temps.

Una foguera a cada poble

La tradició de la foguera no vol desaparèixer doncs està molt arrelada entre la societat catalana. Cada poble, barri, partida… organitza una foguera amb tot de fustes velles acumulades durant l’any. Un cop es pon el sol, s’encén la foguera i comença la festa.

Tot i que la tradició d ela foguera continua, ja no existeix la competitivitat d’anys enrere. Doncs els diferents barris o pobles s’esforçaven per construir la foguera més gran del territori.

La coca de Sant Joan

Aquesta és la coca típica que es comparteix entre tots els amics durant la revetlla i el dia de Sant Joan, acompanyada amb una copa de cava.

N’hi ha de diferents varietats, pot ser de llardons, de crema, de fruita confitada, xocolata, massapà, cabell d’àngel, etc.

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.