Escriu aquí

Hi ha prou aparcament a Barcelona?

Compartir

aparcament

Tràfic abundant

Barcelona és una capital en la qual com és lògic hi ha moltíssima abundància de vehicles i ciutadans, cosa que afecta a la circulació del trànsit i sobretot a l’hora d’aparcar, on els llocs d’aparcament són bastant escassos en relació a la quantita de cotxes que hi ha a la ciutat diàriament.

Aparcament hi ha, però del que es queixen molts ciutadans és que més del 60% del total d’aparcaments que hi ha a la ciutat és aparcament que requereix pagament, és a dir, les conegudes zones blaves. Això sense comptar amb els pàrquings privats que lògicament no és que siguin molt barats, i de les zones de càrrega i descàrrega que es limiten a estar operatives pel públic durant unes hores determinades.

Dificultat per aparcar

A alguns barris en concret davant de les queixes rebudes per molts veïns, l’Ajuntament va decidir posar la que es coneix com la zona verda, sí que permet a alguns veïns de la zona aparcar però impossibilita la llibertat d’aparcar d’altres usuaris, ja que a més és més car que la zona blava.

La zona blava no deixa de ser un espai públic que ha sigut comprat a l’Ajuntament per part d’una empresa privada per tal d’explotar el seu negoci, per tant el converteix en un espai privat pel qual la determinada empresa de la zona blava té la potestat d’expllotar exigint a tots aquells que vulguin aparcar en el terreny una quantitat monetària corresponent al temps d’estacionament que estigui cadascú.

Qui es beneficia?

Això vol dir que l’Ajuntament en treu un profit econòmic tot i que els ciutadans no el treguin en termes generals. Un espai públic, però que realment no ho és. Davant de la necessitat d’aparcar, ja que molts consideren els preus d’estacionament a pàrquings privats són excessius, es creu que és exagerat les places que hi ha en relació al nombre d’usuaris que hi circulen cada dia.

Aquesta impossibilitat d’aparcar en moltes ocasions, provoca que alguns conductors aparquin de mala manera, ja sigui en doble fila, en mig de vies que dificultuen la circulació o fins i tot en carrils bus, cosa que tot i que sigui una parada, és a dir, teòricament de manera momentània i no més de 2 minuts.

Així doncs, cal valorar si realment ens beneficien o no com a ciutadans aquesta poca disponibilitat d’aparcament on en moltes zones és pràcticament impossible a determinades hores del dia. Tot i així, l’Ajuntament argumenta la utilització d’aquestes zones blaves per tal de limitar el temps d’estacionament per tal que tothom pugui tenir l’opció d’aparcar.

I vosaltres… què en penseu?

Tags::
Article anterior

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *