fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Una guia reivindica els establiments emblemàtics de Barcelona

Compartir

Una guia reivindica els establiments emblemàtics de Barcelona. El Cafè de l’Òpera de Barcelona ha acollit, la presentació de l’obra ‘Emblemàtics Barcelona. La guia dels establiments emblemàtics’. L’advocat i historiador Josep Cruanyes ha sigut l’encarregat de donar a conèixer una publicació amb la qual el Fons d’Imatges del Comerç de Catalunya i l’Associació d’Establiments Emblemàtics (AEE) desitgen prestigiar els locals més històrics i singulars de la ciutat.

Segons afirmen els impulsors de la guia, aquesta desitja fer “descobrir un valuós patrimoni arquitectònic i cultural que avui cal preservar i difondre”. Per aconseguir-ho, l’obra dóna molta força a l’element gràfic per a descriure els cent establiments que hi són esmentats. Les fotografies d’Esteve Vilarrúbies i els dibuixos de Joan Bueno doten a l’obra d’un valor afegit. El pròleg ha estat escrit per Maya Ruiz Picasso, presidenta de l’AEE.

Amb l’objectiu de convertir-se en un llibre de referència pels barcelonins que desitgen conèixer millor la seva ciutat, però també pels turistes que desitgen conèixer la part menys explicada de la capital catalana, l’obra ha estat publicada en català, castellà i anglès. En aquest sentit, la presentació brindarà una oportunitat per a debatre sobre les mesures de salvaguarda dels establiments emblemàtics. En un context marcat per la implementació massiva de grans companyies internacionals arreu de Barcelona, la guia esdevé una reivindació dels equipaments genuïns de la ciutat.

Acabada la presentació, que ha comptat amb la companyia de la cantant Núria Feliu, s’ha servit un refrigeri a tots els presents amenitzat amb àries d’òpera cantades en directe.

Com que una guia reivindica els establiments emblemàtics de Barcelona,  es podrà comprar a la Llibreria Sant Jordi, a la Casa Beethoven, a l’Editorial Boileau, a Gràfiques Molero, i a la Llibreara Àngel Batlle. Aquesta és una mostra més de l’esforç que el comerç tradicional està realitzant per poder sobreviure a l’època de la globalització comercial.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.