fbpx

Escriu aquí

Actualitat

El govern d’Espanya aprova un decret per la regulació del lloguer

Compartir

Barcelona 19 05 2017 Oficinas alquiler en Pau Claris Fotografia Albert Bertran

El president Pedro Sánchez, finalment fa cas a les demandes de la ciutadania per a la regulació de la vivenda en lloguer. La setmana passada es va aprovar el decret i ahir va entrar en vigor. Aquest decret té com a objectiu allargar els períodes dels contractes del lloguer y minimitzar els desnonaments amb unes mesures més exigents. Malauradament, no limiten el preu de la renda, mesura que la Generalitat intentarà afegir al territori català.

Què aporta el nou decret

Entre les mesures més importants, aquest nou decret llei regula la pujada en el contracte del lloguer, que tindrà com a màxim l’increment de l’IPC. Llavors, quan l’arrendatari vulgui actualitzar un contracte l’augment del preu mai podrà sobrepassar aquest sostre ja establert.

El nou document produirà un canvi en la durada dels contractes. És a dir, a partir de ara els contractes passaran a durar de 3 anys a 5 anys per a persones físiques, i a 7 anys per a persones jurídiques. Accions que contribuiran a un preu del lloguer més estable durant més anys, però que, que per altra banda, podria contribuir a demanar un lloguer més alt des de el principi.

A més a més, s’incorpora un augment al preavís a la negació de renovació per part del arrendatari. Aleshores, la persona o persones que es trobin en aquestes circumstàncies, ja no tindran que abandonar la vivenda en un mes, sinó que a partir d’ara l’avís haurà de ser 4 mesos abans com a mínim. En cas de que les persones es troben en un procés de desnonament, hauran de ser avisades de la data i l’hora a la que es produirà aquest succés, ja no podran ser desnonaments oberts. I si aquestes persones és el seu primer desnonament o tenen al seu càrrec menors d’edat, persones amb discapacitat i majors de 65 anys, se’ls haurà de buscar una vivenda social abans de fer-los fora

Per acabar, el govern no ha limitat el preu del lloguer, norma que altres partits progressistes hi voldrien establir i reclamen al secretari general del Partit Socialista. Com a mesura alternativa, s’ha compromès que el Ministeri de Foment creï un índex de referència públic de preus de lloguer que es farà servir per fer un seguiment del mercat i de suport a mesures de caràcter fiscal, que cada comunitat autònoma podrà desenvolupar. Aquesta mesura serà efectiva, possiblement, en 8 mesos.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.