Escriu aquí

La gent gran, els més vulnerables a la calor

Compartir

Ha arribat l’estiu i les altes temperatures s’estan fent notar arreu del país. A Barcelona i   a moltes de les comarques interiors del territori català s’espera que se superin rècords històrics durant tot l’estiu, a causa de la sequera de tot l’any i el canvi climàtic. La Generalitat de Catalunya ja ha alertat del risc de l’augment de les temperatures, sobretot entre la gent gran, que poden patir problemes de salut i incrementar-los l’aïllament.

El servei de Teleassistència de la Diputació de Barcelona ha donat una sèrie de consells per evitar ensurts amb l’ondada de calor. L’entitat recomana protegir-se de la calor i del sol, posar-se roba fresca, fer àpats lleugers i evitar sortir de casa durant les hores de màxima calor. Els consells van sobretot orientats a persones amb patologies cròniques com ara problemes cardíacs  i respiratoris  o gents amb diabetis i/o obesitat. En aquesta línia, els Amics de la Gent Gran ha activitat un dispositiu especial d’estiu amb l’objectiu de reforçar  l’acompanyament personalitzat amb visites  a persones que viuen soles, i d’oferir altres serveis com passar uns dies de vacances fora de la ciutat, i el foment d’activitats en grup.

Per altra banda, experts i entitats també recomanen tancar les finestres sempre i quan la temperatura de l’aire supera els 33 graus. A més, com que el cos humà intercanvia energia amb l’entorn, sempre que a l’exterior la temperatura  superi aquest valor, la calor entrarà  a l’interior del cos. Per contra, si la temperatura ambiental es troba per sota d’aquesta xifra, el cos alliberarà calor i  es refredarà.

 

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.