fbpx

Escriu aquí

Actualitat Salut

La Fundació SARquavitae i la lluita contra l’Alzheimer

Compartir

La Fundació SARquavitae ha fet una donació de 10.000 euros a la Fundació Pascual Maragall, resultat de la seva campanya “Quilòmetres per recordar” per combatre l’Alzheimer. Aquesta iniciativa, celebrada per segona vegada, ha comptat amb més de 2.000 participants i ha servit per recaptar fons per a la investigació de malalties neurodegeneratives.

sarquavitae_alzheimer-1
La Fundació Pascual Maragall destinarà aquesta donació íntegrament a l’Estudi Alfa per a la prevenció de l’Alzheimer, malaltia patida pel Pascual Maragall. Es tracta d’un estudi on participen 2.743 voluntaris sans d’entre 45 i 75 anys, la gran majoria fills i filles de persones afectades per aquesta terrible malaltia. Aquests voluntaris realitzen diverses proves cada tres anys i durant dècades, amb l’objectiu de recollir Informació que permeti identificar biomarcadors i factors de risc per a dissenyar estratègies de prevenció.
SARquavitae ja ha participat a diverses vegades amb la Fundació Pascual Maragall, de fet l’any passat van celebrar una xerrada a Barcelona Titulada “L’Alzheimer: com prevenir i afrontar la malaltia”, coincidint amb la celebració del Dia Mundial de l’Alzheimer.

alzheimer-sarquavitae
A la jornada van participar Jordi Camí, Director de la Fundació Pasqual Maragall, i Miquel Aguilar, Director del servei d’atenció a persones amb malalties neurodegeneratives de SARquavitae i Cap del Servei de Neurologia Hospital Universitari Mutua de Terrassa. Ambdós van oferir la seva perspectiva professional sobre la malaltia, i van donar consells d’estil de vida per prevenir aquest mal, així com claus per afrontar-la tant pels qui la pateixen com pels seus familiars i cuidadors.
Malgrat que actualment no existeixen tractaments curatius ni se’n coneixen bé les causes, hi ha evidència científica suficient per afirmar que es tracta d’una malaltia que comença de manera silenciosa dècades abans de la manifestació dels primers símptomes. Aquest fet manifesta la necessitat d’activitats preventives orientades a retardar la seva aparició.
SARquavitae està especialment orientat a l’atenció de persones que pateixen aquesta malaltia, així com els seus familiars, més de la meitat de les persones que atenen en els seus centres presenten deteriorament cognitiu causat per patologies com l’Alzheimer. Per aquest motiu a SARquavitae són experts en donar l’atenció necessària a les persones que pateixen aquesta malaltia, així com les cures especials que necessiten, SARquavitae compta amb unitats especialitzades que ofereixen una atenció adaptada i personalitzada, així com programes de suport per a familiars.

Alzheimer 3

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.