Escriu aquí

Tags: ,

Fitness: Esport o Estil de vida?

Compartir

Fa temps que Barcelona està malalta de fitness. Ho delata el número de gimnasos  i el creixement exponencial que ha tingut el sector en els darrers anys.

Si escrivim “gimnasos a Barcelona” als cercadors apareixen més de 600.000 resultats. I si busquem la paraula “fitness” ens trobem amb més de cinc milions. No està malament oi?

Les dades no enganyen, el fitness agrada i s’està convertint en un estil de vida per a moltes persones. Així es respira a les xarxes socials, on cada vegada veiem més influencers que porten una vida fit. Sense anar gaire lluny, a Instagram, el hashtag “fit” acull més de cent cinquanta mil milions de fotografies de gent que s’ha sumat al moviment.

 Una moda internacional

La paraula fitness ve de l’anglès i significa, bàsicament, benestar. La pregunta important és: per què està tant de moda? Per respondre-la hem parlat amb algunes influencers barcelonines en aquestes qüestions. Per a la Ginna Pedrós (@ginnacpedros a Instagram) és una moda mundial: “a Espanya anem per darrera d’altres països. No obstant el moviment creix molt. N’hi ha prou observant la gent que competeix. Cada vegada hi ha més participants”. Per a ella és, sens dubte, un estil de vida

fitness 1

Normalment l’interès per aquesta disciplina es presenta ben passada la barrera de l’adolescència. La mitjana d’edat aniria dels 20 als 35 anys. Qui el practica ha provat abans altres esports i per una raó o per una altra ha acabat canviant. La Ginna venia del ballet, per exemple; i la Lorena Martínez (@lorenaonfit a Instagram), va provar diferents esports, i va triar el fitness per una qüestió estètica. Així és com es va convertir en el seu estil de vida i, a més, en una forma de guanyar-se la vida.

 Qüestió de salut

Ufitness 2n altre motiu per enganxar-se és la salut. L’Ariadna Chornet (@ariadnafit a Instagram) assegura que ella el practica per sentir-se sana, i que és una manera d’estimar-se. “Anar a entrenar m’ajuda a connectar amb mi mateixa”, diu. El fitness li ha aportat guanys importants: ha après a controlar la seva alimentació, a tenir paciència amb els resultats i a generar la capacitat d’automotivar-se.

A totes les entrevistades els hi han passat coses similars, i se senten especialment orgulloses de la seva vida “fit”. Els ajuda a tenir paciència, motivació, sacrifici i cultura de l’esforç, però sobretot a portar hàbits saludables més enllà de tenir un cos bonic o musculós.

Esport en grup

Tot i que sembla una activitat esportiva solitària, en realitat acabes coneixent a molta gent. No només al gimnàs sinó en les xarxes socials, on acostumen a compartir la seva rutina diària. En la pràctica acostumes a estar sol, però és una bona oportunitat per fer amics.

La mitjana d’entrenament de les nostres esportistes és de 5 o 6 dies a la setmana i els entrenaments poden ser d’una hora, o hora i mitja, tot depenent del temps que tenen. En general no sacrifiquen la seva vida social pel fitness: si t’organitzes es pot fer tot, afirmen de forma coral.

fitness 2

Amb la dieta sí que ho tenen una mica més complicat. “Si cal ens portem un tupper a les festes per tal de mantenir el nostre compromís amb la dieta”, confessa la Lorena. Però el fet és que sovint els propis amics o la parella també han adoptat aquest estil de vida, i així és més fàcil sortir a sopar.

El moviment social del fitness està molt present a les xarxes. Cap dels entrevistats pensava que es convertiria en una figura influent gràcies a l’esport. La Lorena, per exemple, utilitzava Instagram per compartir els plats que cuinava o moments de la seva vida, i l’Ariadna com una mena de diari per portar la dieta. A cada menjar li feia una foto i la penjava al seu perfil. Això li donava motivació. També pujava fotos amb els objectius aconseguits. I així, de mica en mica es va anar fent una comunitat que ara ja suma gairebé 12.000 seguidors.

Diuen que per ser feliç has de treballar en allò que més t’agrada. 

Per això convertir una afició en professió és l’objectiu de tanta gent. Dins del sector passa sovint, i totes coincideixen en aquest tema. La Lorena és coach fitness de dones i l’Ariadna s’està formant com a coach nutricionista i entrenadora. En general  troben que hi ha un despertar de la consciència al voltant de la salut i l’esport.  Per sort, diuen, anar al gym i menjar sa està de moda.

Per on començar?

Aprofitant que parlàvem amb elles els hem demanat alguns consells per iniciar-nos en aquesta disciplina. I això és el que ens han dit:   

  • Demana consell a un professional, sobre l’entrenament que has de fer i també sobre la nutrició. No proveu de fer dieta pel vostre compte, el millor és que et controlin tant l’alimentació com la rutina d’exercicis.
  • Alimenta la teva motivació. Cada dia és un repte nou.
  • Has de tenir paciència. No veuràs resultats d’un dia per a l’altre, però el dia arribarà més tard o més d’hora.
  • Relaciona’t amb gent que porti un estil de vida semblant. Fent comunitat alimentes també les teves ganes.
  • Això no implica que t’hagis de fixar en els altres. Cadascú té el seu ritme d’evolució i una genètica diferent.
  • Tingues paciència.
  • Fixa’t metes assequibles.
  • Disfruta del procés.
Tags::

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *