fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Finca Miralles, un monument modernista a Sarrià

Compartir
Finca Miralles un monument modernista a Sarrià

La Porta i Tanca de la Finca Miralles es un dels monuments de Sarrià

Història

La Porta i Tanca de la Finca Miralles (Sarrià), és un dels monuments o establiments històrics que podem trobar-hi en la ciutat de Barcelona. Aquest mur està ubicat al barri de Sarrià (la zona alta de Barcelona) més concretament al Pg. de Manuel Girona, 55-57.  Aquesta és una obra d’Antoni Gaudí, que ha sigut declarada Bé Cultural d’Interès Nacional.

La tanca i porta d’entrada de la finca de Can Miralles, va ser construïda per Antoni Gaudí (el millor o un dels millors arquitectes Modernistes de la història) a principis de segle (l’any 1901).

Miralles va encarregar a Gaudí la construcció de la seva casa, en uns terrenys que posseïa en Sarrià, que havia comprat a Eusebi Güell, el mecenes de Gaudí. L’arquitecte va projectar el mur i la porta d’accés de la finca amb l’objectiu de crear una tanca que rodegés tota la seva finca, però finalment no es va encarregar de la casa, que va ser construïda pel seu ajudant, Domingo Sugrañes Gras,

Descripció

Aquesta obra de Gaudí, és un mur de perfil ondulat, amb una base amb pedres ample. En la part superior d’aquest mur, podem veure un element continu al llarg del tot el mur que representa una serp, serpentejant tot el mur.

Podem veure que la porta principal i el seu arquejat és també irregular. Al costat de la porta principal, n’hi ha una de menor, la qual conserva la reixa de ferro original.

Les dues portes estan cobertes per una teulada. Les teulades estan fetes d’un material anomenat fibrociment, (tot i que originalment eren de cartó pedra i les fabricava H. Miralles en una de les seves fàbriques).

Aquesta teulada està tensada amb uns elements metàl·lics. La teulada és coronada per una creu gaudiniana de quatre aspes, de ferro forjat. Aquesta teulada és una reproducció de l’original, ja que  l’any 1965 es va  retirada i es va refer en una restauració a l’any 1977-1978. Al mateix any es va poder salvar la tanca de l’enderrocament, aquesta tanca va ser restaurada juntament amb el restabliment de la marquesina que protegeix l’accés, que havia desaparegut, i la supressió de la reixa del portal gran, que no era l’originària.

Per finalitzar dir que a la porta principal de la Finca Miralles, hi podem trobar una escultura de bronze de Gaudí a mida natural, feta al 1999 per l’escultor Joaquim Camps, (any de l’última restauració).

Actualment, el tram de mur que es conserva està en bon estat, tot i que originalment mesurava 36 metres de llarg

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.