fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Festes Majors del barri de la Sagrera

Compartir

Tradicionalment, el barri de la Sagrera havia estat vinculat a l’antiga vila de Sant Martí de Provençals, però avui forma part del districte de Sant Andreu. La primera notícia que es té de la zona és un petit nucli de masies fortificades a la fi del segle X. A diferència dels barris pròxims, la població de la Sagrera va ser molt escassa fins a finals del segle XIX, quan va arribar de sobte la industrialització. A partir d’aquest moment i durant tot el segle XX, va sofrir una transformació urbanística molt accelerada.

La festa major és un reflex de tot aquest passat recent. De fet, les agrupacions més veteranes no tenen més de quaranta anys. De l’organització s’encarrega la Comissió de Festes de la Sagrera, el qual integra la majoria d’entitats del barri. Entre els actes més destacats, trobem la cercavila de gegants del matí de festa major, el festival de dansa que organitza l’Esbart L’Estel i el correfoc de la colla Drac i Diables de la Sagrera.

Les festes del barri de la Sagrera, són una de les últimes festes de l’any de la ciutat de Barcelona. La inauguració de l’inici de les festes és la segona setmana de Novembre, des de dijous 14 fins diumenge 24 de Novembre.

Però a mitjans d’Octubre, tant el dissabte 19, com el dissabte 26 es realitzen dues activitats prèvies de les festes majors del barri.

Aquestes activitats són per donar un to festiu al barri abans que comenci la festa major.

Aquest any van convocar a la gent a la Merceria Qolle, c/Felip II, 11,(dissabte 19) i al Casal de Barri Torre de la Sagrera (dissabte 26) per anar-hi i fer ganxet per decorar els arbres de la Plaça Jardins d’Elx. L’Horari d’aquesta activitat és de 11:00-13:00h (els dos dies)

Activitats a destacar

Diada castellera

La Colla Castellera Jove de Barcelona s’encarrega de donar principi a la festa major, organitzant la seva diada d’hivern en la plaça de Masadas. Sol ser l’última actuació del grup de cada temporada i es celebra en el districte de Sant Andreu, que és amb el qual l’entitat té més vincles.

El matí de festa major

El dia central de la festa comença de bon matí amb una despertada a càrrec dels Diables de la Sagrera. Després es duu a terme la trobada de gegants, en el qual participen figures de tota la ciutat, seguit d’una cercavila per les vies més cèntriques del barri. L’actuació final és en la plaça de Masadas, amb els balls d’honor dels gegants amfitrions.

Festival de danza tradicional

Des de fa ja molts anys, el diumenge de festa major el Esbart L’Estel, vinculat a la parròquia, organitza una mostra de dansa tradicional i de creació en la plaça dels Jardins d’Elx. A més de les seves seccions i del repertori habitual, sempre participen en el festival un parell d’agrupacions convidades de la ciutat o de la resta del país.

Correfoc

La colla Drac i Diables de la Sagrera organitza el correfoc infantil, el dels majors i les corresponents tamborradas. Generalment aquestes activitats es concentren en una sola nit, i abans de començar el correfoc principal es duu a terme la lectura de els versots.Després, les figures de foc de la colla, el Drac Volador i el Sagresaure, surten a fer foc amb els diables.

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Següent