fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Festa Major de la Verneda i Sant Martí de Provençals

Compartir
festes-majors

Les Festes Majors de la Verneda de Sant Martí se celebra la primera quinzena de novembre (del 4 al 17 de Novembre) als barris de la Verneda i Sant Martí de Provençals, al districte de Sant Martí de Barcelona.

Durant dos caps de setmana de principi de novembre es fan tota mena d’activitats esportives, culturals i de lleure. Pel que fa a la cultura popular i tradicional, cal destacar la cercavila gegantera, l’actuació dels Castellers de Barcelona, el matí de festa major i la cantada d’havaneres final.

Motiu

Sant Martí és el patró de les festes de la Verneda, pel vincle amb l’església parroquial de Sant Martí de Provençals. L’edifici és del segle XI, època en què era molt comuna la consagració d’esglésies a Sant Martí de Tours, un dels sants més populars de l’edat mitjana a tot Europa

Calendari

 • El dissabte 9 a les 18.15 h començarà la tabalada davant l’institut Salvador Seguí, que anirà fins a la plaça de la Palmera, on a les 19 h començarà el Correclown, el trentè correfoc de la Verneda.
 • El diumenge 10 a les 10 h es farà la trobada de puntaires al casal residència de gent gran de la Verneda. A les 12.30 h a la “rambleta” de la Selva de Mar hi haurà el pregó de festa major a càrrec de Núria Pascual, directora de l’escola bressol Esquitx, amb motiu dels quaranta anys del centre.
 • El dilluns 11 a les 18.30 h es farà la setzena trobada de corals a l’auditori de Sant Martí, amb la participació de la Coral Gaudí i la Coral del Centre Social i Cultural Santo Ángel.
 • El divendres 15 a les 20.45 h hi haurà la trobada de corals a la parròquia de Sant Martí de Provençals, amb el Cor de Sant Oleguer, l’Agrupació Coral la Pau i la Coral la Flama.
 • El dissabte 16 a les 11.30 h a la plaça de la Palmera es farà una ballada de sardanes amb la participació dels casals de gent gran del districte i la música de la Cobla Ciutat de Terrassa.
 • I el diumenge 17 hi haurà la cercavila de festa major amb la presència extraordinària dels Gegants de la Ciutat i els Capgrossos Macers, que visitaran als Gegants de la Verneda amb motiu dels vint-i-cinc anys dels primers gegants del barri.

Més activitats

També hi haurà els Gegants del Besòs i el Maresme, a més dels gegantons i entremesos de les escoles del barri. La cercavila sortirà a les 12 h de la “rambleta” de la Selva de Mar i acabarà a la Gàbia del parc de Sant Martí.

Allà mateix, a les 17.30 h, s’hi farà la cantada d’havaneres amb el grup Montjuïc. La festa acabarà a les 19.30 h, amb l’espectacle de fi de festa amb foc i música, també a la Gàbia.

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

 • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
 • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
 • Legitimación Tu consentimiento.
 • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
 • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
 • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.