fbpx

Escriu aquí

Actualitat Revista del barri Eixample

La Fàbrica Lehmann obre de nou les portes

Compartir

Aquest espai, on antigament es fabricaven joguines de porcellana s’ha convertit en un recinte amb una vintena de tallers enfocats totalment per a professionals.

Com és habitual, cada any, la Fàbrica Lehmann obre les portes dos cops l’any per a la celebració de dues activitats importants, durant el mes de maig i pel 48 h Open House— per mostrar aquest espai icònic de l’Eixample als barcelonins.

Per això, aquest dissabte l’antiga fàbrica de joguines de porcellana es va obrir al públic, per a què aquest pogués gaudir de la gran transformació soferta des dels seus inicis, el 1.800, fins al dia d’avui.

En aquest espai de l’Eixample, que es troba al carrer Consell de Cent, 159 es fabricaven coberts i plats de llauna per als soldats republicans durant la Guerra Civil Espanyola, però amb el transcurs dels anys ha canviat radicalment per a acollir tallers artesanals, i ara és un punt de trobada de creadors.

Precisament, aquesta vintena d’espais creatius que conviuen a la Fàbrica Lehmann han ensenyat la seva manera de treballar.

Història Fàbrica Lehmann

Els visitants han pogut veure diversos estudis d’art i arquitectura, tallers de joieria, així com de ceràmica i moda. A més, aquest dissabte també s’ha presentat el llibre que recull la història de la família que va donar nom a l’equipament, que es titula “La Fàbrica Lehmann“.

Durant i sobretot després de la guerra, cap a l’any 1939, el recinte es va mantenir inalterat però gradualment es començà a ocupar amb nous inquilins amb petits negocis, tals com una impremta, un taller mecànic, una fusteria, una metallisteria, etc. Això va implicar transformacions en les construccions existents.

El nou propietari Sr. Josep Soldevila Canaleta, per donar resposta a aquesta nova demanda, començà a compartimentar, transformar i ampliar els locals a partir de l’any 1943. Es van ocupar les cobertes dels antics tallers i magatzems al voltant del pati de la vella fàbrica. Ampliacions, remuntes i d’altres construccions han anat posteriorment alterant el que havia estat el recinte industrial.

Actualitat a la Fàbrica Lehmann

Actualment, aquest indret encantadorament inhòspit, és encara un desconegut en el cor de la nostra ciutat. Els últims 15 anys l’espai ha anat ocupant-se amb una vintena d’estudis-taller amb dissenyadors gràfics, fotògrafs, artistes, galeria d’art, ceramistes, interioristes, arquitectes, gent de la faràndula, brocanters, pintors, fusters… amb un aire bohemi, similar a altres llocs que podem trobar a París, Milà o Berlín.

Font: Fàbrica Lehmann

 

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.