fbpx

Escriu aquí

Revista del barri Eixample Revista del barri Les Corts Revista del barri Sant Gervasi Revista del barri Sarrià Teràpies

Què és exactament la cosmètica casolana?

Compartir

Amb el temps els productes de cosmètica i higiene han incorporat un gran nombre de components artificials en substitució dels productes naturals d’abans, a la cerca d’una millor textura, aroma i conservació. Sense tenir en compte en molts casos els efectes adversos que poden produir en el consumidor i en l’entorn. No hem d’oblidar que es tracta de productes de gran consum que estan de forma regular i continuada en contacte amb la pell. Avui volem parlar sobre cosmètica ecològica i la cosmètica casolana, i per informar-nos hem acudit a un expert en el tema, el Joan Maria Serra, propietari de la Farmàcia Serra Mandri al barri de les Corts. 

Cosmètica ecològica

Demandada inicialment per molts consumidors que pateixen problemes al·lèrgics o són ferms defensors de la conservació i respecte pel medi ambient ha aparegut una nova cosmètica anomenada bio, que aporta uns compromisos ecològics elevats.

El cosmètic ecològic es caracteritza per uns aspectes que repercuteixen directament sobre el consumidor, com són l’ús de principis actius i excipients obtinguts de l’agricultura biològica, la supressió dels ingredients d’origen animal i la restricció dels de síntesi química. També es defineix  per l’ús de processos de fabricació, anàlisis  i envasat més respectuosos amb el medi ambient, i per una selecció d’ingredients que no facin malbé el planeta.

Cosmètica casolana

Paral·lelament a l’auge d’aquesta cosmètica ecològica ha guanyat terreny la denominada cosmètica casolana. Es pot fer a casa, de forma artesana i ecològica i sense fer servir ingredients contraproduents. I, a més, permet afegir un toc personal als productes de cosmètica i higiene.

Aquesta cosmètica s’inspira en la fito-aromateràpia i es basa en l’ús de substàncies naturals: olis vegetals de primera pressió, olis essencials hidrolats, ceres i greixos naturals, que trobareu al mercat ecològic o bé a llocs especialitzats com la Farmàcia Serra Mandri.

Fer les teves pròpies cremes nutritives, hidratants, llets, tònics o mascaretes et permet conèixer els productes que fas servir i adaptar-los a la teva pell, i també al teu gust. Parlem doncs de cosmètics personalitzats. Lògicament els productes també es poden adaptar més fàcilment al teu pressupost i, fent-los a casa, segur que reutilitzaràs els envasos i contribuiràs a protegir el medi ambient. A més, és probable que descobreixis un nou hobby per practicar juntament amb els amics.

 

Tallers de cosmètica casolana

Farmàcia Serra us ofereix tota aquesta sèrie de productes que us permetran realitzar els vostres preparats de cosmètica casolana. També organitzen tallers periòdics d’introducció a la cosmètica casolana. En aquests tallers, dirigits per una experta, aprendreu els principals ingredients, les propietats, com fer-los servir i en quines proporcions. A més, us podreu emportar a casa les preparacions. Si voleu més informació sobre properes convocatòries podeu enviar-los un correu a comunicacion@farmaciaserra.com

*LA TORRE DE BARCELONA

 

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.