fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Estimada Catalunya: qui som i qui serem?

Compartir

11 cat

Avui estem de celebració, és la Diada Nacional de Catalunya on tots els catalans orgullosos de ser-ho poden manifestar-ho i expressar la seva condició nacional. A Barcelona com ja es porta fent uns anys, es convocarà una manifestació multitudinària en la que assistiran tothom qui vulgui. Organitzada principalment per les organitzacions soberanistes Òmnium, ANC i AMI, convocada enmig de l’Eixample comencant al Passeig de Sant Joan.

Manifestació multitudinària

Molta gent nacionalista, crítica que aquesta manifestació és únicament de caire independentista, però la realitat és que tot i que gran part ho aprofita per manifestar la seva condició com a independentista català, s’ha de recordar que la Diada és una data conmemorativa de Catalunya, i no necessàriament és una festa per reivindicar ideologies o postures polítiques davant d’aquest conflicte generat dins de l’Estat espanyol.

S’ha de dir que es produeix en un context de molta tensió entre el govern espanyol i la Generalitat, on aquesta ha convocat el referèndum (segons l’Estat il·legalment), sense la seva acceptació per l’1 d’octubre, amb la qual cosa sens dubte avui servirà per reivindicar la voluntat de molts catalans per votar.

El cas és que ara mateix la ciutadania es troba en una situació d’incertesa, en la que generalment no sap el que és correcte, excepte en aquells casos que estan decidits a una causa política. Per una part ens diuen que és totalment il·legal anar a votar l’1-O, per altra ens diuen que no ens poden treure el dret a votar ja que la democràcia es tracta d’això i no es pot lluitar contra la llibertat, tot i que a la mateixa vegada l’altra part també diu que és antidemocràtic…

Realment d’on som?

No sabem com acabarà tot això, però el que és segur és que ara per ara, a Catalunya es viu una situació en la que la població està dividida, on no se sap quin tant per cent vol separar-se d’Espanya i quin vol seguir. Catalunya sempre ha sigut un país d’acollida, especialment de la resta d’Espanya. Això ha suposat que hi hagi un gran número de cognoms espanyols, les conegudes vacances al ‘pueblo’, celebrem festes nacional… A més amb tot això, fa uns anys enrere vam descobrir que hi havia més cerveses a part de L’Estrella Damm o la Moritz, van conèixer les tapes, el flamenc… Catalunya s’ha multicultaritzat des de fa ja molt temps i potser ara estem vivint el mateix que fa 60 anys per amb altres cultures diferents.

El cas és que tota aquesta gent nouvinguda que està més que adaptada i culturitzada aquí, es pot trobar en la situació en que part dels seus veïns vulguin separar-se del lloc on ells van néixer, creuar una frontera quan anem al poble, qui sap si ens etiquetarien de ‘guiris’ (tot i que segurament seria el més suau), quan creuessim aquesta frontera.

Hem de decidir nosaltres què volem pel nostre futur i decidir-ho amb molta racionalitat, no només estem jugant a crear Estats, sinó que estem jugant amb la situació cultural i nacional de molta gent que en el seu dia vam acceptar acollir com a bons veïns. Som un país solidari, i com hem d’actuar com a tal. Ara bé què hauria de sortir a les urnes o com s’ha de desenlleçar aquesta polèmica situació?

 

Volem saber la vostra opinió, deixeu el vostre comentari a la noticia del Facebook!

Tags:

També et pot interessar

1 Comentari

 1. Pilar R. Sanchez 12 Setembre, 2017

  Felicito a l’autor per la seva AMPLITUD DE MIRES. Estic farta dels mantres que ens han anat impregnant, com fina pluja …. (democràcia, llibertat, opressió, mandat democràtic, dret a decidir ….). L’única cosa certa i objectiva és que els últims 40 anys han estat els més pròspers de la història (sinó mirem la vida dels nostres pares i els nostres avis). Que darrere de tota aquesta moguda hi ha interessos que no podem ni imaginar i que estan utilitzant a la població per a usos polítics. Que el que volem és viure en pau, i una vida per als nostres fills, com a mínim com la que vam tenir nosaltres. Que els referèndums divideixen i ens obliguen a decidir … “A qui vols més al pare o la mare …?. Si us plau AMPLITUD DE MIRES

  Respon

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

 • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
 • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
 • Legitimación Tu consentimiento.
 • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
 • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
 • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Següent