fbpx

Escriu aquí

Revista del barri Eixample Revista del barri Les Corts Revista del barri Sant Gervasi Revista del barri Sarrià Salut

La ciutat de Barcelona comptarà amb nous espais verds

Compartir

Els mandataris de la ciutat de Barcelona han proposat un nou pla per seguir reconvertint la ciutat de Barcelona mitjançant la imposició de nous espais verds que proporcionaran un major nombre d’espais naturals.

Creació de nous espais verds

S’ha proposat la creació de 165 noves hectàrees d’espai verd, l’equivalent a 65 illes de l’Eixample repartides per tota la metròpoli de Barcelona. L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va anunciar ahir aquesta nova proposta amb l’objectiu d’ampliar les zones verdes a la capital catalana. Per això, es vol seguir una estratègia que permeti incrementar en 44 hectàrees de zones verdes d’ara fins a l’any 2019, i amb l’objectiu final d’arribar a les 165 hectàrees l’any 2030.

Aquesta estratègia es fonamenta en la recomanació proposada per la Unió Europea, on diu que cada habitant d’una ciutat hauria de tenir per norma entre 15 i 20 metres quadrats d’espai natural. Mentre que actualment cada habitant a l’urb catalana disposa de 6,2 metres quadrats d’espai verd -11,6 metres quadrats, si es compten també els arbres.

Perquè es doni aquest fet l’Ajuntament vol seguir tres noves línies d’actuació per a poder arribar a l’objectiu. Per tant, aquest projecte es basarà primer a incrementar les zones verdes, millorar les ja existents, i finalment, trobar la manera perquè els ciutadans puguin contribuir a l’execució d’aquest.

D’aquí l’any 2019, l’Ajuntament vol incorporar a la xarxa pública cinc nous parcs, tres jardins, 10 places verdes i 10 places interiors d’illa. Aquests parcs seran els següents: El Mas Ravetllat, el parc central de la Maria del Prat Vermell, el parc de les Casernes de Sant Andreu, el parc Canòpia de Glòries i el parc de la Colònia Castells.

Aquesta potenciació d’espais naturals es basarà en la plantació de nous arbres i nous arbustos per a crear una major interacció amb les diverses espècies que regnen aquests llocs.

Concurs de cobertes verdes

D’aquesta manera, amb el mencionat anteriorment, es vol que la ciutadania s’involucri i contribueixi a fer que la ciutat de Barcelona sigui més verda i ecològica. Per això, l’Ajuntament vol organitzar un concurs de cobertes verdes, una iniciativa per aconseguir que la ciutat tingui 10 nous terrats verds, a edificis d’habitatges, però també a altres que puguin tenir un “fort impacte paisatgístic”.

Per aquest concurs, primerament es farà una preselecció de 50 propostes les quals disposaran d’una petita ajuda de 1.500 € per a les despeses ocasionades durant l’elaboració dels treballs tècnics previs.

A continuació, del total de projectes presentats per a la realització del concurs de les cobertes verdes, s’escolliran un total de 10 propostes, que seran les finalistes, i que poden rebre una subvenció de fins al 75% del cost total, arribant a un límit de 100.000 € per projecte.

Segons Daniel Mòdol, regidor d’Arquitectura de l’Ajuntament de Barcelona, “Cal un canvi cultural a la ciutat, mai hem tingut en compte el suport edificat per guanyar en verd, i ara en tenim l’oportunitat”.

“El verd és essencial per al metabolisme de la ciutat” ha conclòs el comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, que menciona els beneficis que comporta per a la salut física i mental de les persones que resideixen a aquest lloc.

Font: Ara

Tags:

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.