fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Es trenca la barrera de la contaminació

Compartir

contaminació acústica ok

Afecta a la salut

Un dels problemes generals que tenen els barcelonins és sens dubte la contaminació acústica. Un fenomen que de vegades passa desapercebut, ja que no li donem la importància de la que potser hauria de tenir, sobretot respecte a la contaminació mediambiental.

És cert que la contaminació acústica no és tan greu com la contaminació mediambiental, però potser no tothom és conscient que l’acústica també és perjudicial per la salut pública, ja que en molts punts se superen els límits de soroll (especialment en les grans ciutats), fet que afecta de manera directa a l’audiofònia humana.

Unes dades que no menteixen

Les dades ens diuen que en el cas de Barcelona, en més del 60% de la ciutat se superen els límits de decibels permesos que no s’haurien de sobrepassar, en algunes hores punta determinades. Aquests moments, lògicament es donen en moments determinats, on el trànsit té molt a veure. A més, en algunes zones industrials a la zona perifèrica, hi ha moments en els que es passen els límits de contaminació mediambiental però també de l’acústica.

El cas és que aquest fenomen, és molt freqüent a la capital catalana, fet que demostra el comportament que han assolit gran part dels ciutadans i d’aquells que freqüenten el pas a través de la ciutat. La principal causa d’aquest tipus de contaminació, es deu a que molts conductors tenen el vici d’utilitzar el clàxon constanment, causa dels nervis per la congestió del trànsit que hi ha a la ciutat.

El ciutadà, el principal culpable

Lògicament, se li dona un ús totalment indegut, ja que si mirem la definició que la DGT li dona al clàxon, és que s’ha d’utilitzar únicament en aquells casos que pugui evitar un possible accident, això sí, en vies urbanes està totalment prohibit, principalment per evitar la contaminació acústica.

El cas és que com tots sabem, l’ús del clàxon mai és per aquesta raó. Principalment s’utiliza per cridar l’atenció dels altres conductors, recriminar alguna cosa o simplement avisar a algun conegut. Són petits detalls, que influeixen de manera directa a incrementar aquesta contaminació. A més cal dir que la majoria de vegades que s’utilitza, és en contextos de conflictes.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.