fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Es podrà reservar un taxi a través d’una app

Compartir
Taxi app

L’Ajuntament de Barcelona ha dissenyat una aplicació on es geolocalitza el taxi dins la ciutat i els usuaris podran reservar-lo a través d’una app.

Durant aquestes setmanes de confinament hi ha hagut pocs usuaris de transport públic i del taxi. La mobilitat restringida ha fet que els desplaçaments i les seves distàncies s’hagin reduït al mínim.

Ara bé, la ciutat de Barcelona està adaptant el servei de transport públic i la circulació dels vehicles privats, a la imminent entrada a la següent fase de desconfinament. La idea és que el ciutadà esperi el menys temps possible al carrer. Així s’evitarà la quotidiana imatge de l’usuari aixecant el braç a la vorera de la carretera, demanant que un taxi pari a recollir-lo.

L’app és un projecte que falta perfilar

Aquest projecte encara no està en funcionament, doncs no s’ha establert la forma en que es geolocalitzaran els més de 10.000 taxis que es mouen per Barcelona. Algunes de les possibilitats és fer-ho a través del taxímetre o el telèfon mòbil del conductor. Un altre punt que tampoc està solucionat són els pagaments. La intenció de Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Institut Metropolità del Taxi és que el client no només pugui reservar el servei sinó que també pugui pagar la carrera. Pel moment encara no s’ha estudiat quines oportunitats legals hi ha per dur a terme aquests pagaments amb garanties per tothom.

L’associació del Taxi veu amb bons ull l’app

L’associació del Taxi i els seus professionals en general valoren positivament la iniciativa. És un sector públic que necessitava accelerar la seva digitalització per tal de competir amb altres transports que ofereixen serveis similars.

Tot i que la idea de la app ja s’havia plantejat abans del COVID-19, l’actual crisi ha impulsat la seva imperativa necessitat. Els taxistes estan greument afectats doncs no hi ha turistes a la ciutat que busquin transport ni ningú arriba a l’aeroport que necessitin desplaçar-se a Barcelona.

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.