fbpx

Escriu aquí

Zona Alta

Endesa reduirà el traçat aeri al Parc de Collserola

Compartir

La companyia elèctrica Endesa ha arribat a un acord amb el Consorci del Parc de Collserola per començar a racionalitzar la xarxa elèctrica que travessa l’espai natural, una mesurada reclamada des de fa temps per protegir el parc. Com a fruit de l’acord Endesa invertirà en els propers tres anys  prop de 4,5 milions d’euros

En concret, la companyia realitzarà 37 actuacions que permetran reduir fins a un 19% les línies elèctriques que travessen les masses forestals gràcies a la reconfiguració de la xarxa ubicada en aquest entorn. Així, la infraestructura resultant tindrà capacitat d’absorbir la càrrega i els clients que depenen de la xarxa que serà desmantellada. En total es suprimiran més de 20 quilòmetres de cablejat aeri i se’n soterraran 7 més, mentre que també s’eliminaran 7 centres de transformació i 27 interruptors.

Els treballs, que també beneficiaran la qualitat del servei gràcies a la introducció de les últimes innovacions tecnològiques, tant pel que fa a les línies elèctriques aèries com per l’automatització i digitalització de la xarxa, es portaran a terme en tres fases amb una inversió prevista al voltant d’1,5 milions d’euros cada any.

Una xarxa més resistent


D’altra banda, Endesa substituirà un 21% de la xarxa aèria convencional per un nou sistema de cables aïllats i trenats en aquells punts on sigui impossible reconfigurar-la o suprimir-la. D’aquesta manera es canviaran 18,5 quilòmetres de cablejat de mitjana tensió per un altre tipus que reduirà notablement l’impacte visual  gràcies a una reducció important de les mides i de l’amplitud física de les línies. A més, també es realitzaran els mateixos treballs al cablejat de baixa tensió, concretament a 2,4 quilòmetres, ja que la resta del cablejat que hi ha d’aquestes característiques ja s’havia anat adaptant en campanyes anteriors.

Així, la xarxa serà més robusta i resistent als fenòmens meteorològics adversos i a l’entorn, ja que les tres fases es mantindran unides, però aïllades, evitant contactes no desitjats per culpa del vent o d’altres agressions externes. Alhora, també s’evitaran incidències com a conseqüència de contactes directes i es millorarà la protecció de l’avifauna en aquells punts més sensibles on poden produir-se accidents per col·lisió o electrocució.

Untitled

Per últim, s’aplicaran innovacions tecnològiques que permetran reforçar la qualitat del subministrament de manera més eficient i sostenible. Així, per exemple, es substituiran un total de 33 dispositius de maniobra per uns de nous d’última generació, els quals fan la funció d’aïllar les instal·lacions en cas de produir-se una incidència.

D’entre les millores tecnològiques, també en destaca el canvi d’aïlladors de vidre i porcellana per uns nous de polimèrics. Aquests nous dispositius estaran fabricats a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona i aportaran significatius avantatges respecte dels anteriors. En concret, tindran un pes més lleuger i major resistència a les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades o les descàrregues de llamps; o el vandalisme, com els trets dels caçadors.

Com a resultat de la col·laboració entre Endesa i el Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola cada any es realitzen plans de neteja i cura de la massa forestal que creix al voltant de la xarxa elèctrica i des de l’any 1993 fins a l’actualitat s’han reconfigurat un total de 39,9 quilòmetres de línies elèctriques aèries en aquest Parc Natural, inclòs dins el Pla d’Espais d’Interès Natural i de la Xarxa Natura 2000.

 

*LA TORRE DE BARCELONA

 

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.