fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Els taxistes preparen bloquejar punts estratègics de la ciutat

Compartir

vagaxista

Hi han i hi hauran vagues de taxistes a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana, que tot apunta que afectarà al servei de transport i la mobilitat del tràfic en alguns punts de la ciutat. Aquest matí, s’ha iniciat la primera trobada de taxis a l’aeroport del Prat, on depenent del número de taxis que es presentin, el comité de taxistes decidirà una acció o altra per realitzar la seva reivindicació.

Demanen una solució o la dimissió del Ministre de Foment

La principal causa de la vaga és reclamar al Ministre de Foment Íñigo de la Serna, perquè aprovi i respecti la llei que els taxistes demanen d’admetre un cotxe amb plataforma de lloguer amb conductor cada 30 taxis. El problema pel gremi taxista, és el mateix pel qual porten lluitant des de fa ja molts mesos.

Les seves queixes se centren enles injustícies que veuen per part del govern, per ademetre i deixar que les plataformes en forma d’aplicació d’Smartphone Uber i Cabify, prestin ben bé els mateixos serveis que els taxistes, però a diferència dels primers, no han de pagar els permissos que es requereix a un taxista per poder ser-ho, com ara les llicències, els impostos o les tributacions entre altres.

El grup representant d’aquest moviment col·lectiu és ‘Elite Taxi’, que porta planificant la inciativa des de fa uns mesos, i que prèviament ja va anunciar que la vaga es faria el 27 de juliol (com vam informar a la Torre de Barcelona). Encara no se saben quines seran les mesures i les accions que prendran per provocar el ressó i el rebombori necessari a nivell urbà, per tal de fer-se notar, ja que ara mateix la seva principal filosofia i objectiu de la vaga segons han declarat, és provocar els màxims problemes possibles a les infrestructures públiques, cosa que es farà notar a nivell governamental, però com sempre en quasi totes les vagues, els principals afectats seran els ciutadans.

Bloquejar les infraestructures, principal objectiu

Els cas és que el que pretenten (i segurament acabin fent) serà bloquejar l’aeroport del Prat i el Port de Barcelona, amb l’objectiu de bloquejar les infraestrucutres comercials més importants de la ciutat, on de ben segur provocaran llarguíssimes cues en les vies principals de la ciutat i sobretot per la Ronda del Litoral, via que passa pel costat del Port i que, si diàriament ja provoca retencions de llargues cues, avui tot apunta a que seran el doble de llargues.

Per provocar aquestes cues, suposadament, els taxistes pujaran als seus vehicles i faran marxes lentes per condensar el tràfic en zones estratègiques pròximes al port i l’aeroport, i fins i tot no es descarta que estacionin completament tota una sèrie de numerosos vehicles de taxi en mig de les vies públiques.

coche uber manchado

Evitar qualsevol episodi de violència

Haurem de veure com evoluciona durant el dia d’avui, però el que està clar és que aquest sector tenen una causa per la qual lluitar amb unes idees molt clares, ja que veuen una gran injusticia per part dels responsables, totes les permissions que se li dóna a aquestes plataformes de lloguer, que al cap i a la fi els seus vehicles no són designats com a taxis, però bàsicament actuen com a tal.

Sens dubte s’haurà d’actuar i trobar una solució, ja que més enllà de les queixes, durant el transcurs de les reivindacions que s’han anat fent, hi hagut una sèrie d’episodis violents en què alguns d’ells no han acabat en desgràcia per poc, com un accident que es va provocar amb un taxi i un vehicle d’Uber, els quals van tenir un accident en mig de la Ronda de Dalt, després d’estar discutint entre ells. A més també hi hagut alguns episodis, en els quals alguns taxistes han agredit contra cotxes de Cabify o Uber, malbarant-los o fent pintades reivindicatives.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.