Escriu aquí

Els millors pacs naturals

Compartir

fotoparcagraribaixllobregat

Un terreny amb gran importància

A Catalunya som uns afortants de tenir un gran nombre de parcs ecològics i agraris a les nostres terres i a més, compten amb alguns dels millors conservats i amb més prestacions de tot l’Estat espanyol. És per això que a la noticia d’avui, recordem un dels millors parcs agraris catalans, que sens dubte no només compta amb uns terrenys molt ben aprofitats, sinó que és un dels més grans del país.

Es tracta del Parc Agrari del Llobregat, un parc que la Generalitat de Catalunya i la DARP des de sempre s’han prés molt seriosament degut a les condicions i característiques que ofereix, ja que en moltíssimes ocasions en els últims anys, moltes constructores i empreses han volgut construir i edificar a sobre del terreny, però el govern i les organitzacions responsables sempre s’han negat rotundament.

Un ós dur de batre

L’últim cop el qual es va veure amenaçat la seva continuïtat (al menys l’estructura total del parc) és quan es va prendre de manera bastant considerable, que l’anomenat ‘Eurovegas’ es contruïs a sobre de part d’aquest terreny del Parc Agrari del Llobregat.

Cal dir que aquesta ha sigut la vegada que més opcions ha tingut que s’edifiqués a sobre del Parc, però per sort, aquest conegut i dilèmic projecte no es va tirar endevant i no es va aprovar que es fés a sobre d’aquest parc. En substitució però, es construirà a Salou (a prop del parc temàtic d’atraccions de Port Aventura).

Un privilegi natural

És important que les institucions mantinguin aquests parcs que resulten molt positius pels terrenys naturals amb els que compten, i aquest precisament fa idíl·lica la zona i li dona un to especial a El Prat de Llobregat, municipi on està gran part del parc. Val a dir, que el municipi del Llobregat, té una gran sort de comptar amb el Parc Agrari, ja que aquest li dona aquest aire pur de naturalesa, davant la contrapartida de la gran zona industrial que té.

És per això que s’han d’aplaudir moltes accions de recolzament i manteniment que fan moltes organitzacions, sobretot a Parc a Taula. L’organització lligada a la Generalitat, aporta subvencions i tot tipus d’ajudes, ja que compta amb la xarxa de Parcs Naturals més gran del país amb els que colaboren.

També han jugat un gran paper pel que fa ala prevenció dels incendis i per contra, quan s’ha hagut d’intervenir d’urgència en alguns casos. Un problema que ha resultat ser molt seriós a Catalunya en alguns anys determinats, especialment a alguns estius, on s’han arribat a cremar moltíssimes hectàreees, tot i que cal dir, que en els últims anys la tasa d’incendis ha baixat molt considerablement, en part, gràcies a campanyes com aquestes.

Tags::

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Següent