fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Els lloguers a Barcelona frenen la seva pujada

Compartir

Pisos alquiler

Després de 5 anys d’un creixement brusc, la capital catalana veu com es modera les pujades en el preu del lloguer.

Una moderació del creixement prevista

Com ja es preveia l’any passat, les rentes deixen de incrementar exponencialment, com feia any rere any. Aquesta vegada, la ciutat comtal registre un increment del 3,8% anual de mitjana, amb un preu de 16,6 euros al mes per metre quadrat.

Malgrat això, els districtes de Sarrià-Sant Gervasi, Les Corts y Gràcia van ser els més afectats en les pujades en la renda a la capital barcelonesa, al enregistrar un augment entre el 4,5% y el 7%. Tot i així, encara no igualen els lloguers dels districtes més cars com Ciutat Vella, Sant Martí i l’Eixample.

Demandes de regulació

Des de l’ajuntament de Barcelona demanen, al govern de l’Estat espanyol, mesures per a regular el preu del lloguer. Que va arribar fins a un increment dels 50% de mitjana, comparant-lo amb els darrers 5 anys, en algunes zones de la capital. En aquest lustre, el preu mitjà va créixer des de els 10,7€ per metre quadrat fins al màxim, mai arribat a la història, de 16,8€.

Raons per les quals, fins i tot, la alcaldessa de Barcelona Ada Colau, exigeix al Govern central, més en concret a Pedro Sánchez, que actuí per el bé dels barcelonesos fent un decret, que s’aprovaria en una setmana, per posar fi a aquestes pujades descomunals al preu del lloguer. I així, deixar enrere els preus desorbitats de la renda, per a que els barcelonins puguin accedir a un lloguer més just.

Resolució imminent

El president del govern d’Espanya, sembla que ha escoltat les demandes de regulació de la comunitat autònoma i en els següents dies podria aprovar-se un decret. Amb l’ajut de tots els partits progressistes,  a més dels partits nacionalistes d’altres comunitats, que també pateixen la mateixa situació.

 

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Següent