fbpx

Escriu aquí

Bellesa i moda

Els homes espanyols no es consideren atractius

Compartir

Estem sincerament molt preocupades: sis de cada deu homes a Espanya no es considera atractiu. Una xifra que augmenta encara més entre els menors de 25 anys i que està lluny de la visió que tenen de si mateix els homes d’altres països, com el Brasil (el 62% creu que és atractiu), Mèxic (59%) o els Estats Units (50%). Encara que la veritat és que els britànics s’emporten la palma pel que fa a baixa autoestima: només el 29% es considera atractiu, segons les dades d’un estudi realitzat a 12 països per la marca de desodorants Axe.

Segons l’estudi, un dels motius pels quals els espanyols tenen menor autoestima és que creuen que les dones prefereixen als homes amb actitud i trets típicament masculins. Gairebé la meitat (43%) pensa que la majoria de fèmines busca un home que compleixi amb els trets de l’estereotip masculí. Es tracta del segon país on aquesta impressió està més estesa, només superat pels homes dels Estats Units (49%). Aquesta opinió està més generalitzada entre els nois menors de 25 anys: el 57% pensa que les dones prefereixen l’estereotip masculí clàssic, mentre que de 45 a 54 anys, aquesta impressió descendeix al 34%.

Què creuen ells i què valoren elles
Els homes creuen que les dones es fixen en un cos musculós, uns trets simètrics perfectes i una actitud molt masculina. No obstant això, que un home sigui «masculí» només és important pel 8% de dones i només el 5% dóna importància a tenir un cos musculós, la mateixa xifra que els que consideren important tenir riquesa o bona posició. Per contra, el 77% de les dones considera atractiu el sentit de l’humor en un home, seguit d’una personalitat distintiva (74%) i tenir alguna característica física que els faci únics (66%).

Una mostra de la pressió social que pateixen els homes del nostre país és que el 20% reconeix que la seva preocupació els porta a evitar realitzar activitats considerades poc «masculines» per por de ser jutjat o etiquetatge. Per reforçar la seva imatge en públic, 1 de cada 4 declara que s’esforça a semblar més masculí del que realment se sent. Aquest tipus d’actituds i comportaments, que van en contra de la pròpia naturalesa de la persona, afecten directament la seguretat que un té en si mateix i, inevitablement, al comportament de cara a terceres persones.

No obstant això, també veuen aspectes positius: el 61% afirma tenir una personalitat distintiva els fa més atractius, sent el país on aquesta opinió és més elevada, i el 43% pensa que tenir una cosa física que els fa diferents els beneficia.

No obstant això, la por a ser diferent és important: tres de cada deu (34%) prefereixen amagar els trets que els fan semblar diferents, i només el dos d’ells (22%) se senten a gust sent diferents. Aquesta necessitat d’ocultar l’autèntica personalitat té com a conseqüència que només el 43% dels homes se sent a gust parlant dels seus problemes personals, molt per sota d’USA (60%), el Brasil (57%), Mèxic (53%), Regne Unit (47%).

La nova campanya d’Axe, Find Your Magic, té l’objectiu de trencar amb els estereotips d’home ideal, generant debat sobre la masculinitat moderna, la seva acceptació i l’impacte en l’autoconfiança dels homes. Un debat que, vistes les xifres, cal.

Cosmètics per posar-se encara més guapos
♦ Desodorant Antitranspirant Adrenaline d’Axe. Acció anti-suor fins a 48 hores gràcies a una tecnologia basada en microcàpsules, la seva fragància intensa s’allibera amb el moviment, pensat per a homes que no paren.

♦ Day Control Shower Deodorant de Biotherm. Gel de dutxa amb acció desodorant durant 24 hores, neta i elimina els residus de greix i impureses de la pell i neutralitza les olors corporals, deixant una agradable sensació de frescor. 150ml 18 €

♦ Cura Hidratant Antiedat Avène Home. Tractament facial que hidrata, tonifica i reafirma la pell, actua sobre tots els signes de l’edat, com la flacciditat i les arrugues, augmenta la síntesi natural d’àcid hialurònic, estrutura la dermis i proporciona elasticitat. Conté aigua termal d’Avène, calmant, desensibilitzant i reparadora. 50ml 26,55 €

♦ Optimale Soin Réveil de Payot. Tractament facial energitzant que desperta la lluminositat de la pell, revitalitza i produeix una sensació de frescor. 50ml 35,50 €

♦ Oli de Afeitat 100% BIO de Matarrania. Facilita el rasurat ja que estova el pèl i protegeix i suavitza la pell, no cal aplicar la loció de massatge o cremes després de l’afaitat. Conté olis essencials de llimona i arbre del te, antisèptics que combaten les possibles infeccions i ajuden a cicatritzar, així com de pachoulí, bergamota i eucaliptus. No deixa sensació greixosa. Amb certificat BIO. 100ml 20,50 €

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.