fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Els gossos deslligats

Compartir

gossos deslligats

Un debat incansable

Han d’anar lliures sense corretja els gossos pel carrer? Aquesta és una pregunta que sens dubte genera un gran debat entre la ciutadania, fet que sempre acaba tenint una gran diversitat d’opinions i en molts casos enfronta a dos ‘bàndols’, que acostumen a ser els amos de gossos i mascotes i els que en tenen.

A Barcelona, l’ajuntament castiga amb multes que poden arribar als 300 euros si la Guàrdia Urbana (o algun cos de seguretat amb la potesta de castigar amb algun tipus d’infracció), enxampa a algun ciutadà amb el gos sense la corretja corresponent, sempre que estigui en la via urbana i en una zona que no estigui habilitada per fer-ho.

Dos pols oposats

Tot i així, els que viuen a la ciutat saben que tot i el càstig, aquesta norma no sempre es compleix, i cal dir que cada cop més veiem gossos lliures a una certa distància de l’amo. Això es dona especialment en parcs o terrenys que no circuli molta massivitat de gent i que se sapiga que no hi ha molta vigilància. El problema està en què hi ha un xoc d’opinions.

Els amos de les mascotes

Per una banda tenim els amos de les mascotes, que acostumen a tenir quasi sempre el mateix argument, dient que les seves mascotes tenen dret a córrer en llibertat durant un temps sense la necessitat d’estar lligats a una corretja. Doncs bé, és cert que les mascotes i sobretot els gossos, necessiten alliberar-se i córrer durant un cert temps diàriament. Però també és cert que hi ha diferents llocs i zones que estan habilitades per tal cosa, com poden ser els coneguts ‘pipi can’, un lloc que està creat exclusivament per aquesta funció. Ara bé, la contraargumentació que poden tenir els amos de mascotes podria ser la falta d’efectius, pel que es refereix a aquests ‘pipi cans’.

Opinions dels que no en tenen

Pel que fa als ciutadans que admeten que els molesta aquestes situacions, argumenten el fet de no passejar amb total tranquil·litat i comoditat per les vies públiques i els parcs, ja que en algunes ocasions veuen com es creuen amb gossos que van sols i que a una certa distància hi ha una persona que aparenta ser el seu amo (i que de vegades no és que mostri molta preocupació pel que pugui fer la seva mascota).

Tots ens hem trobat algun cop amb aquesta situació i l’amo de la mascota respectiva ens ha dit quelcom semblant a: “tranquil/a que no fa res”. Bé, doncs hi ha persones que tenen fòbies i pors similars a les mascotes, tot i que hi hagi que ho entengui, per a molts no és gens agradable creuar-se amb animals sense cap mena de protecció.

Potser aquell gos que no va lligat és cert que realment no fa res, però hem de pensar que el comportament de les mascotes no sempre són del tot previsibles i mai sabem si poden atacar o fer algun tipus d’acció perillosa en qualsevol moment determinat.

 

Per saber-ne més… NOTICIA RELACIONADA AMB ANIMALS

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Següent