fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Els examinadors de conduir tornen a fer vaga

Compartir

dgt practicas

Com publicavem just abans del mes d’agost, els examinadors dels exàmens de conduir van convocar una vaga indefinida, la qual va afectar aproximadament un total de 80.000 proves pràctiques, de les quals en molts casos es van quedar sense poder realitzar les proves en el mateix instant que anaven a fer-la.

Vaga durant aquest mes

Havent passat el mes de vacances, el sindicat d’examinadors de trànsit ha convocat una vaga durant el mes de setembre (com a mínim momentàniament) que es farà els dilluns, dimarts i dimecres, on es paralitzaran part dels serveis i el número de proves que es realitzaran seran menys. La raó per la qual es va aplaçar en el seu dia la vaga i novament d’ha convocat el mes de setembre, va ser perquè la DGT tingués un mínim de temps disponible per tal de negociar les condicions i fer les reunions necessàries per arribar a algun tipus d’acord, però davant de la negativa o falta d’acord, els treballadors han decidit seguir amb la vaga que tenien pensada, per tal de pressionar i aconseguir el que demanen.

Augment salarial i falta de treballadors

El cas és que les seves peticions se centren en reclamar un augment del salari mensual (d’un 200 euros més aproximadament), amb el que suposadament la DGT s’hauria compromés en el passat a executar-ho, però a dia d’avui encara no s’ha fet realitat. Així doncs, per part dels examinadors sembla que continuaran amb la seva estratègia de pressió.

Per altra banda, hi ha un altre factor important pel bon desenvolupament i funcionament d’aquest servei de trànsit, ja que també demanen augmentar la seva plantilla en la que teòricament a principis de desembre es contractaran a uns 200 treballadors nous. De la plantilla actual d’examinadors, hi nha un total de més de 700, dels quals hi ha un número considerable en edat pròxima a la jubilació, cosa que no se’ls hi pot garantir les condicions necessàries per aquests casos (com la reducció d’hores laborals si cal), degut a la falta de treballadors per cobrir les hores d’exàmens.

La DGT es renta les mans

Per part de la DGT asseguren ells no són els responsables de fer possible l’augment salarial, però sí el de l’ augment de la plantilla, tot i que en el primer cas, suposadament es van compometre a fer-ho. D’aquesta manera, es produeix el conflicte i falta d’enteniment entre ambdues parts, que ara per ara, sembla que lluny de trobar-ne la solució seguirà afectant a l’activitat, ja que la falta i suspensió de proves ha provocat un gran nombre de problemes entre els que s’havien d’examinar i les autoescoles, que aquestes últimes també reclamen per la seva part els danys i perjudicis causats per aquestes situacions, ja que ha provocat pèrdues de temps i econòmiques. Per la banda dels que s’examinen, cal recordar que tot el temps que no han tingut la possibilitat d’examinar-se per causa dels problemes causats, han hagut de fer uns sobresforços i pagar les pràctiques a les autoescoles prèvies, unes despesses que lògicament es podrien haver evitat.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.