fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Els estius actuals són més llargs que als anys 80

Compartir


Verano Barcelona

Com ha constatat l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), els estius meteorològics actualment són cinc setmanes més llargs que als anys 80. Aemet afirma que la part de l’estiu on més calor feia començava el 25 de juliol i aquest s’allargava fins al 16 de setembre. La dada rellevant aquí és que actualment aquest període comença l’11 de juny i finalitza el 22 de setembre.

Un dels llocs als que més els hi afecta aquest allargament estival dintre de tota la península és Catalunya, tal com va explicar Javier Martín Vide que és catedràtic en geografia física de la Universitat de Barcelona, i els altres tres són les illes Balears, el sud de Galícia i el centre i l’oest de la Meseta.

L’escalfament del marc com una de les causes principals

Actualment, la temperatura de l’aigua del mar de la Barceloneta és de 15 ºC, i la temperatura que podríem considerar normal per a les dates de l’any en les que ens trobem és d’un 1,1 ºC per sota. Aquest escalfament marí ha estat la tendència de tot aquest hivern ja que la temperatura marina ha augmentat un 0,34 ºC per dècada des del 1990, segons els estudis de l’Aemet.

Nits tropicals disparades

L’augment de les nits tropicals, és a dir, temperatures nocturnes per sobre dels 20 ºC és una altre dada remarcable. Durant el darrer any 2018, a Barcelona es van comptabilitzar més de 100, i això perjudica la salut augmentant la mortalitat dels habitants igual que l’efecte illa de calor que també es dona a la nostre ciutat, com va comentar el Ministeri de Sanitat.

Aquest fenomen provoca una anomalia tèrmica al centre de la ciutat respecte a la perifèria de la mateixa, sobretot en els valors de temperatura mínima. Així és com la població que viu en grans ciutats, com la de Barcelona, té menys efectes negatius a la salut que la que viu en zones menys urbanitzades.

El passat gener, es va realitzar un estudi en el que l’observatori de l’aeroport del Prat de Barcelona, d’entre els 57 més que hi ha a tota la península, és el que presenta temperatures més altes amb el rècord d’uns 23 ºC en ple hivern.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.