fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Els casos d’afectacions degut a l’amiant no sumen

Compartir

amiant

Els casos de persones afectades per l’exposició a l’amiant es manté a 25 persones, l’empresa apunta que cap d’aquestes afectacions és de caràcter greu, tot i que s’haurà de fer un control d’evolució periòdicament. Transports Metropolitans de Barcelona durant l’últim mes no ha detectat cap cas nou de treballadors amb exposició d’amiant. Segons les dades comptabilitzades per l’empresa fins l’1 de maig, dels 1064 treballadors convocats a visita mèdica ja n’hi ha 889 que l’han passada – amb un TAC d’alta resolució i una valoració per part d’especialistes externs.

TMB la setmana passada va començar a citar a 329 treballadors a fer visites mèdiques  que havien treballat al metro els darrers 15 anys i que podrien haver estat exposades en algun moment o altre a materials amb contingut d’amiant i que actualment formen part de la plantilla. L’empresa els ha citat per fer una valoració de la probabilitat que hagin estat exposats i si presenta alguna afectació relacionada. En cas de que fos així TMB els hi faria un reconeixement mèdic on després se n’ocuparia el sistema de salut pública.

En canvi però els sindicats del metro diuen que hi ha molts més treballadors dels que manifesta l’empresa que pateixen afectacions pulmonars. Asseguren que estan pendents de completar el diagnòstic, en alguns casos, amb un segon TAC “d’aquí a sis mesos o un any”. I és degut en això que TMB no els està donant tota la informació sobre els casos pendents.

A part s’ha de tenir en compte que un treballador continua en situació d’incapacitat temporal en període d’observació per una possible malaltia professional, ara mateix es troba en espera de fer-se més proves i  uns estudis que permetin fer un diagnòstic definitiu. Tot i així dues persones que estaven en la mateixa situació d’aquest treballador han pogut sortir i han rebut l’alta. La no variació de la xifra d’afectats s’explica, segons TMB, per què els exàmens de salut que s’han fet han prioritzat les persones segons els risc d’exposició i el tipus de troballes radiològiques obtingudes.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.