fbpx

Escriu aquí

Actualitat

El transport públic més efectiu

Compartir

plano-metro-barcelona-web

És indubtable que el servei de transport públic que hi ha Barcelona, és un dels més comunicats, efectius i que engloba més zona urbana i la perifèrica de la ciutat (especialment el metro), que compta amb 9 línies que cobreixen tota l’àrea metropolitana.

El principal protagonista

El metro és el transport més utilitzat pels barcelonins diàriament, i per tant, conseqüentment és el que més es congestiona. Els dias laborables, cal dir que el servei és molt òptim, en situacions normals entre tren i tren, sol haver-hi una mitja de 3 minuts d’espera i per línia acostumen a haver tres o quatre trens.

Aquest bon servei, comporta a que la qualitat oferida sigui bona i sobretot eficaç per a l’usuari, que en poc menys d’una hora pot creuar Barcelona d’una punta a una altra. Aquesta utilitat és reconeguda per molts, i per això tot i la pujada del preu dels bitllets, els usuaris solen freqüentar i fer servei del transport públic de Barcelona i el metro.

Bon ús del transport

Ara bé, tot i aquesta efectivitat i eficiència, el servei presenta alguns problemes que provoquen algunes queixes per molts dels usuaris. Al tenir tanta assistència, lògicament en les hores punta del matí i de la tarda, els vagons s’omplen de gom a gom, fins al punt que hi ha situacions en la que els passatgers amb prou feines es poden moure, les empentes i petites discussions cada cop estan més presents en algunes situacions.

Situacions contràries

Per altra banda, també hi ha un factor que preocupa als passatgers, com són els robatoris. Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), des de fa temps realitza una campanya que promociona per les zones de les estacions, avisant  sobre la importància que hem de tenir en vigilar les nostres coses.

Malauradament els robatoris no baixen, i les xifres demostren que cada cop són més altes (tot i que no pugen quasi mai considerablement, tenint en compte l’any anterior). La majoria d’ocasions, aquests robatoris es provoquen en situacions en les que les víctimes estan despistades (com obrir les bosses, agafar els objectes i marxar corrents…).

Aquestes situacions molts cops són provocades per la pròpia aglomeració que es produeix, quan els lladres acostumen a aprofitar per tal de sobtar i que hi hagi més dificultat perquè siguin vistos hurtant. Tot i així, cal dir que molta gent és conscient de  la sobrepreocupació que s’ha de tenir per tal de no tenir aquest tipus de problemes, amb la qual cosa la gent pot ser conscient i per aquesta raó, no sempre puja al metro amb la total tranquilitat que hauria d’estar-hi.

Reflexions ciutadanes

D’aquesta manera, està clar que el servei del transport públic a Barcelona és molt eficaç i sobretot és un referent a nivell europeu, més enllà d’alguns detalls que es podrien sens dubte millorar. És per això que ens hem de preguntar si realment tenim el millor transport públic possible, no només en la qualitat sinó en tota la xarxa que l’engloba, transbords, serveis complementaris… I si alhora, soluciona totes les necessitats mobilístiques que el ciutadà reclama…

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Següent