fbpx

Escriu aquí

Actualitat

El Monestir de Pedralbes obre les portes aquest estiu

Compartir

El claustre obrirà les tardes de dimarts i divendres

El Monestir de Pedralbes, fundat per la reina Elisenda de Montcada l’any 1327, és un dels temples gòtics més importants que tenim a Catalunya. Cada any rep milers de visites i s’hi organitzen múltiples activitats culturals com ara concerts, exposicions d’art o recitals de poesia. És per aquest motiu, que el Monestir de Pedralbes obre les portes aquest estiu. Amb la voluntat de difondre patrimoni, el claustre obrirà les portes les tardes de dimarts i de divendres fins al divendres 13 de setembre.

El Monestir, un cop fundat, va seguir els corrents habituals de l’època i va passar a ser habitat des del primer moment per monges clarisses, la branca femenina de l’ordre de Sant Francesc, que hi va residir interrompudament fins  a l’any 1983. A més, l’edifici constitueix un dels millors models gòtics del territori català tant pel claustre de tres plantes com per l’església. 

Per altra banda, el que més crida l’atenció als turistes de l’edifici és precisament  l’església. Aquesta està formada pel sepulcre de la reina Elisenda, que ofereix dos vessants, el que dóna a l’església, on apareix la seva imatge vestida com a sobirana, i el que dóna al claustre, on es mostra com a vídua i penitent. Igualment, ressalten els vitralls del segle xiv, diverses sepultures de famílies nobles i els tres cors: l’alt, el baix i el dels frares. A banda d’això, dins el monestir, i al voltant del claustre, s’hi pot veure un seguit de cel·les de dia, on les religioses es retiraven per al seu recolliment personal.

Així doncs, el Monestir de Pedralbes obre les portes aquest estiu conscient de la repercussió que històricament ha tingut aquest temple gòtic tant apreciat pels barcelonins i ciutadans d’arreu del país. Amb aquesta proposta, vol doncs apropar-se a la gent i fer-se conèixer entre el públic no tant acostumat a assistir a actes culturals. Per tant, tots aquells que vulguin visitar un dels edificis amb més història i més emblemàtics de Barcelona poden anar-lo a visitar cada dimarts i divendres des de les 18h i fins les 21h de la tarda. Una excel·lent oportunitat per gaudir d’un univers de bellesa i una estona de calma i tranquil·litat. 

 

 

Tags:

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.