fbpx

Escriu aquí

Actualitat

El mètode Kumon

Compartir

Iker, un nen de dotze anys que passa per universitari gràcies al mètode Kumon. Es tracta del primer alumne espanyol que completa el màxim nivell de lectura.

Iker Castro és un nen de 12 anys com qualsevol altres, amb una única diferencia, ja que té la comprensió lectora d’una persona de primer de periodisme. Els seus mentors atribueixen aquest mèrit al mètode Kumon, on s’ha convertit en el primer alumne espanyol en completar el màxim nivell de lectura.Kumon

La seva professora considera, que és important que els nens aprenguin la tècnica de lectura, ja que vivim en un món amb excés d’informació i un bon nivell de lectura ajuda a filtra i ha saber quina informació és bona i útil. L Iker treballa les matemàtiques i la lectura contemporàniament, de fet només se situa a tres nivells del final de les matemàtiques. Actualment té els coneixements d’un curs de nivell de batxillerat avançat, 4 anys per davant del seu nivell escolar.
El Kumon és un mètode japonès creat amb l’objectiu que nens i joves desenvolupin les seves capacitats intel·lectuals mitjançant les matemàtiques i la lectura. Per dur a terme aquest programa cal que els estudiants dediquin quinze minuts al dia a realitzar de forma autòmat i autodidacta una sèrie d’exercicis la qual dificultat va augmenten cada vegada que pugen de nivell. És indispensable recorre a la concentració, a l’hàbit d’estudi i a la confiança en un mateix.

L’objectiu final no és que els nens tinguin coneixements de matemàtiques i lectura sinó que són els beneficis que implica, és a dir, les aptituds que integra la persona. El propòsit principal és que els alumnes desenvolupin les seves capacitats i que siguin capaços d’enfrontar-se a qualsevol situació acadèmica quotidiana.

Kumon 3

Per dur a terme aquest procés d’aprenentatge els alumnes se sotmeten a qüestions que estan per sobre del seu nivell escolar i sobre les que no tenen coneixements previs. D’aquesta manera l’alumne es veu obligat a utilitzar tots els recursos que ja té emmagatzemats. Això també permet que els alumnes perdin la por a allò desconegut i se sentin capaços d’aconseguir coses per si mateixos, quelcom que és aplicable a tots els àmbits de la vida.

Actualment, uns 4 milions de nens de tot el món formen part de Kumon desenvolupant la seva capacitat intel·lectual, dels quals 11.500 ho practiquen a Espanya.

Si vols saber més informació no dubtis contactar amb Kumon

Kumon

 

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.