fbpx

Escriu aquí

Actualitat

El mercat que preocupa

Compartir

Campos_de_cebada

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) ha iniciat el pagament de 23.347.074 € corresponents a les ajudes a la competitivitat agrària. Un total de 1.147 explotacions catalanes es beneficiaran d’aquests ajuts, que estan associades al Contracte Global d’Explotació (CGE) corresponents a la convocatòria 2015.

Els ajuts a la competitivitat agrària comprenen les ajudes a la primera instal·lació de joves agricultors, a la millora de la competitivitat de les explotacions agràries, a la mitigació del canvi climàtic a les explotacions agràries ia la diversificació agrària. Aquests ajuts estan cofinançats pel Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER), que participa en un 43% del finançament, i s’emmarquen en el PDR 2014-2020.

Amb el pressupost d’aquest any 2016 es dóna suport a la totalitat de les instal·lacions de joves i una part de les inversions sol·licitades i aprovades de la convocatòria 2015. D’aquesta mateixa convocatòria, resten pendent de pagament projectes previstos per a les anualitats pressupostàries 2017 i 2018 .

Amb l’objectiu de fomentar la creació d’empreses agràries viables per part de persones joves, el DARP va concedir l’any 2015 a 775 joves emprenedors l’ajuda a la primera instal·lació. Un cop comprovada la viabilitat i el compliment dels requisits de 712 projectes, els beneficiaris han rebut aquest any el primer pagament corresponent al 50% de l’ajut, per un import superior a 10M €.

Pel que fa a l’ajuda a la millora de la competitivitat de les explotacions agràries, en aquest any 2016, el DARP ha pagat una subvenció per un import superior a 10M € a 301 titulars d’explotació, els qual han realitzat una inversió de 20M €.

En relació amb l’ajuda a la mitigació del canvi climàtic a les explotacions agràries, un total de 108 explotacions han rebut 2M €, els quals han suposat una inversió de 4M €. Finalment, 26 explotacions agrícoles s’han beneficiat de l’ajuda a la diversificació agrària. Dotat amb gairebé 1M €, ha suposat una inversió de gairebé 2,3M € en activitats que aporten rendes complementàries a l’explotació.

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.