fbpx

Escriu aquí

Actualitat Eixample

El Mercat de Sant Antoni obrirà l’abril del 2018

Compartir

mercat de sant antoni obres

La remodelació del Mercat de Sant Antoni ha entrat a la recta final. L’obertura està prevista per a l’abril del 2018, quan s’acabin les obres de pacificació de l’entorn, que inclouen la urbanització amb plataforma única dels carrers del Comte Borrell i de Tamarit i la transformació de la cruïlla en una plaça de 2.000 metres quadrats. Finalment, i fruit del treball conjunt amb els comerciants, el mercat dominical disposarà de quatre trams de marquesines.

Avui s’ha presentat a les entitats i al veïnat del barri el resultat dels diferents processos de participació que s’han dut a terme en els darrers mesos.

A hores d’ara les entitats i el veïnat del barri ja han pogut veure com quedarà la pacificació del carrer Comte Borrell (entre els carrers de Floridablanca i Manso) i del carrer Tamarit (entre Comte d’Urgell i Viladomat) i, sobretot, la creació d’una nova plaça pública de 2.000 metres quadrats feta amb plataforma única i circulació restringida.

La solució de les marquesines per al mercat dominical i del llibre té el vistiplau dels comerciants. Se situaran a les noves places que abans ocupaven els antics patis del mercat i que s’han recuperat per a l’ús ciutadà. Es tracta d’estructures metàl·liques de resistència alta, amb cobertures també metàl·liques però més lleugeres, i que en alguns trams seran retràctils. La marquesina del carrer del Comte d’Urgell serà tota retràctil.

A més, hi haurà un espai multifuncional per a usos ciutadans de 700 metres quadrats, que inclou una aula de cuina comunitària, un espai per a joves i un espai polivalent i expositiu.

D’aquesta manera, cal destacar que temps enrere ja feia falta aquest canvi en l’estructura i modernització de l’històric mercat, ja que a més de l’emblema que representava, la seva ornamentació tenia un prestigi arquitectònic reconegut. Sens dubte, per als més nostàlgics, sempre trobaran a faltar aquell mercat de paradetes amb un to bohèmic, caminar pels carrers estrets plens de gents sobretot els dies de més aforament del mercat. Però el cas és que aquest canvi a la llarga serà positiu, només aquells llocs emblemàtics que tenen tants anys darrera, mereixen ser remodelats mantenint la seva estructura, el seu nom, la seva forma, la seva essència…

Així doncs, el mercat improvisat que ha estat durant aquests anys, per fi es podrà treure en substitució del mercat de sempre, que no és no tingués l’essència que ha de tenir el Mercat de Sant Antoni i ara, però està clar que no era el mateix… Esperem llavors que el Mercat de Sant Antoni de sempre torni el més aviat possible.

Tags:

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.

Següent