fbpx

Escriu aquí

Actualitat

El Gran Recapte del Banc d’Aliments

Compartir
E- Gran-Recapte-del-Banc-d'Aliments

Els dies 22 i 23 de novembre es va celebrar “El Gran Recapte del Banc d’Aliments” la recollida d’aliments de el Banc dels Aliments.

VOLUNTARIS

Aquest any s’ha comptat amb un nombre inferior de voluntaris, ja que l’any passat hi va haver una col • laboració (gratuïta) de més de 28.000 voluntaris que van poder recaptar uns 4.452.000 quilos d’aliments.

Comparant amb l’any passat (més de 28.000 voluntaris), aquest any ha faltat uns 8.900 voluntaris, un nombre força més baix que l’any anterior.

Les preocupacions que està vivint la ciutadania actualment, comenta Lluís Fatjó-Vilas (director de el Banc dels Aliments de Barcelona), ​​”no són les més adequades, fem una crida, fan falten més voluntaris”.

El-Gran-Recapte-del-Banc-d'Aliments

NOVETATS

Aquesta campanya compta amb algunes novetats per fer arribar aliments bàsics es posa en marxa la recollida en mercats municipals de Barcelona, ​​a través de la compra de tiquets per valor de 3 euros que després permetran a les entitats socials comprar productes frescos o refrigerats amb alts valors en proteïnes com carn, peix o ous, just els que més escassegen.

Així mateix també es pot col·laborar fent donacions d’aliments a través del web i diferents plataformes de comerç en línia.

L’organització, dóna exemple de compromís ecològic, ja que comptaran amb 24.000 bosses de teixit que s’uniran amb les 80.000 reutilitzables de l’any passat, evitant així l’ús de plàstic “estalviem un impacte de 14,36 tones de CO2”.

11a EDICIÓ

Durant l’any distribueixen aliments que recuperen de l’excedent alimentari, però no és suficient per cobrir a les 196.000 persones que atenen.

És per això que en la 11a edició del Gran Recapte demanen donacions principalment de llet, conserves i oli, aliments que no solen arribar de l’excedent. Fan especial menció a l’auge de la pobresa que torna a incrementar-se, a Catalunya hi ha un 5% de pobresa crònica i un 21% de pobresa nova “el dret a l’alimentació és un dret humà”. “El Gran Recapte del Banc d’Aliments” vol ajudar a totes aquelles persones que estan en estat de pobresa.

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.