fbpx

Escriu aquí

Sarrià

El casc antic de Sarrià recicla més que ningú a Barcelona

Compartir

El veïnat del casc antic de Sarrià recicla fins al 56% i recull la matèria orgànica de més qualitat

La implantació del sistema de recollida porta a porta no ha sigut fàcil a Sarrià, i de fet encara genera moltes queixes dels veïns. Els resultats però semblem positius atenent a les dades facilitades per la l’Ajuntament: la recollida selectiva ha crescut un 18% i supera la mitjana de la ciutat i la recollida de la fracció orgànica s’ha multiplicat per 10 700 kg setmanals als 6.305 kg.

Porta a porta
L’Ajuntament de Barcelona va iniciar el passat mes de febrer la implantació d’un sistema de recollida selectiva Porta a Porta al casc antic de Sarrià (Sarrià Vell) del districte de Sarrià-Sant Gervasi. Aquest nou sistema respon a una demanda de l’Associació de Veïns de Sarrià que va plantejar la necessitat d’un canvi en el sistema de recollida de residus per al barri i va desenvolupar una proposta en el marc dels Projectes Clima.

El Comissionat d’Ecologia, Frederic Ximeno, “agraeix al veïnat la implicació i l’excel·lent reciclatge que estan duent a terme que va més enllà de les expectatives previstes, consolidant fins al 56% de reciclatge”. Ximeno ha remarcat i agraït la tasca del Grup de treball de la Comissió de Seguiment “per les millores que han proposat que han permès l’adaptació i millora al servei i que continuarem implementant”.

La iniciativa busca assolir els objectius de l’Estratègia Residu Zero i sortir de l’estancament del nivell de recollida selectiva de residus que s’ha produït al conjunt de la ciutat des de fa més de cinc anys, a l’entorn del 36%. De fet cal fer un salt endavant si volem arribar als nivells de recollida selectiva propers al 60%, que exigeix la Unió Europea.

Balanç positiu
Després dels sis mesos d’implantació del nou sistema de recollida selectiva Porta a Porta, el balanç és el següent: El percentatge de recollida selectiva gairebé s’ha triplicat passant del 19 % abans de la implantació del sistema, al 55,8 %, gairebé un 19% més que la mitjana de la ciutat. A nivell de xifres globals, s’han recollit selectivament 14.392 kg de residus (orgànica, reciclables, paper, cartró i vidre) mentre que abans de la implantació es recollia una mitjana de 6.980 kg setmanals separats, el que suposa que s’ha més que duplicat la quantitat recollida.

La fracció que més s’ha incrementat és la fracció orgànica, que pràcticament s’ha multiplicat per deu. S’han passat de recollir 700 kg setmanals a 6.305 kg setmanals. Cal destacar que gràcies a l’excel·lent tasca de separació del veïnat s’està obtenint una fracció orgànica on les impureses (els residus que no formen part de l’orgànica i que es llencen en aquest segment) s’han reduït del 13,6% fins al 2%, cosa que ha permès enviar-la a la planta de Torrelles que només accepta matèria orgànica d’alta qualitat.

Coses per millorar
Des de la posada en marxa del nou sistema de recollida l’operativa ha anat millorant a partir de les propostes realitzades al Grup de treball de la Comissió de Seguiment del Consell de barri on participen associacions de veïns, de comerciants, entitats i Ajuntament.

Es preveu continuar treballant en el mateix marc del Grup de treball en un procés de millora continua del sistema. Com a propers reptes de futur es desenvoluparan mesures per tal de:
– Eliminar els punts crítics on encara s’abandonen les bosses sense reciclar
– Facilitar bujols comunitaris als edificis de més de 5 plantes que ho demanin
– Fomentar les xarxes veïnals, sobretot a les escales amb gent gran i amb diversitat funcional, per ajudar a baixar i a recollir els cubells de la matèria orgànica.

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.