fbpx

Escriu aquí

Actualitat

Diversitat d’opinions per la contrucció dels carrils bici

Compartir

carril bici

Fa una setmana es va inciar la construcció d’un nou carril bici a l’avinguda Pau Casals, en la qual hi havia tres carrils per automòbils a una velocitat màxima permesa de 30 km/h. D’aquesta manera amb la creació d’aquest nou carril, s’ha suprimit un carril pels vehicles, que com a conseqüència ha suposat un gran nombre de crítiques per part dels usuaris que l’utilitzen habitualment i dels propis veïns i comerciants.

Menys espai pels cotxes

Durant la construcció ja es van començar a notar les queixes que argumentaven que la reducció de carrils suposaria una congestió del tràfic en una zona en la qual el trànsit està bastant present en hores punta, per tant aquest fet provocaria llargues cues al barri de Sant Gervasi. No només pel fet que es pugui donar la situació que els dos carril no puguin fer possible l’òptima circulació en una part cèntrica de Barcelona, sinó que també suposaria que les furgonetes i vehicles que acostumaven a parar-se uns instants al lateral de la via per descarregar en els comerços de la zona, quan aquests ho facin significarà que en un tram només hi haurà un carril de circulació, amb la qual cosa molts dels cotxes hauran de circular amb un carril, quan l’avinguda ho acostumava a fer en tres.

Molts deien que els problemes començarien a aparèixer un cop hagués passat el període estival un cop s’hagués reprès la situació d’afluència de la gent local de la ciutat. Doncs bé, havent passat els primers dies de setembre, ja s’han vist problemes destacables de llargues cues i col·lapses, en els qual s’han vist situacions en què els propis cotxes quedaven paral·litzats en zones que impedien la circulació d’altres vies paral·leles.

Les queixes acusen directament a l’Ajuntament per haver prés aquesta ‘decisió inacertada’, tot i que la part de l’Ajuntament argumenten que és una solució a acomodar les condicions de les bicicles i així fomentar el seu ús. A més, també diuen que aquesta decisió es va decidir en l’anterior mandat, amb la qual cosa no va ser presentada per l’actual i que l’única cosa que han fet ha sigut executar un pla aprovat amb anterioritat.

Problema també per la circulació de les bicicletes

Teòricament, el carril bici només pot ser ocupat per tots aquells que vagin en bicicleta, cap  altre tipus de vehicle motor, ni tan sols un vianant. Tot i així, ja s’ha donat la situació en la qual les furgonetes que han de descarregar en els comerços de l’avinguda, han realitzat l’aturada en mig del carril bici (per no deixar un carril sol de circulació pels cotxes). Aquest és un cas que es podia donar perfectament, que tot i que per una part potser pot alliberar el trànsit, per l’altra el carril bici lògicament no està pensat ni permés que hi hagi un vehicle obstaculitzant la circulació en una zona que no ho té permès. Els comerciants no ho han acceptat ja que creuen que els afecta en els moments que rebin la mercaderia. Per part dels veïns les principals queixes se centren en què la congestió del tràfic provoca sorolls i contaminació acústica que els molesten a primeres hores del matí.

En canvi els ciclistes i usuaris que acostumen a circular amb bicicleta veuen amb bons ulls aquesta reforma com una millora en les seves condicions, que els permeten tenir més seguretat que abans, ja que els que anaven per la zona al no haver carril bici, tenien l’obligació de circular en la mateixa via que els cotxes. Els ciclistes, sempre agraeixin que se’ls hi otorgui una via única i exclusiva, sobretot a Barcelona que veuen que és necessari degut a la gran afluència de cotxes i demanen més carrils bici independents com els de la Diagonal.

Tags:

També et pot interessar

Deixar un comentari

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Información básica sobre protección de datos Ver más

  • Responsable LA TORRE DE BARCELONA .
  • Finalidad Moderar los comentarios. Responder las consultas.
  • Legitimación Tu consentimiento.
  • Destinatarios LA TORRE DE BARCELONA.
  • Derechos Acceder, rectificar y suprimir los datos.
  • Información Adicional Puedes consultar la información detallada en la Política de Privacidad.